Σύμφωνα με τον δικηγόρο της βρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι και έτσι η ευρωβουλευτής θα βγει αύριο από τη φυλακή

Το μόνο εμπόδιο στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή ήταν να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει νωρίτερα το απόγευμα, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος  «θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι».
Μάλιστα είχε συμπληρώσει πως «είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα».

Φαίνεται λοιπόν πως οι προσπάθειες απέδωσαν και έτσι αύριο το πρωί, στις 11 ώρα Βελγίου (12 ώρα Ελλάδος) η Εύα Καϊλή θα περάσει την πόρτα της φυλακής στην οποία ήταν κρατούμενη για τέσσερις μήνες.

Η Εύα Καϊλή αναμένοντας την αποφυλάκισή της είχε δηλώσει πως «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου».
Όπως είναι γνωστό η Εύα Καϊλή δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από αυτήν.

Υπό στενή παρακολούθηση 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, μόλις επιστρέψει σπίτι, η Εύα Καϊλή θα κληθεί να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να είναι προσβάσιμη σε αυτό οποιαδήποτε ώρα.
Επίσης, θα κληθεί να μην πειράξει το μηχάνημα του hardware και να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες θα της γίνουν γνωστές πριν διαβεί την πόρτα της φυλακής.

Θα έχει το δικαίωμα να μετακινείται, βάσει νόμου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικότερα για να μεταβεί στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας, μετά από εισαγγελική άδεια.
Άγνωστο παραμένει εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει στο σπίτι της ή να πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να έχει επαφή με όσους εμπλέκονται στο Qatargate. Στην Εύα Καϊλή έχει επίσης επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις Αρχές να έχουν κρατήσει το διαβατήριό της.

Δημητρακόπουλος: Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα στις δεσμίδες των χρημάτων 

Νωρίτερα σήμερα, στην αποκάλυψη ότι στις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες δεν υπήρχαν τα αποτυπώματά της προχώρησε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας από το Βέλγιο λίγο μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε μαζί της στις φυλακές του Χάρεν.

«Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε:

«Αυτό που θα ήθελα όλοι να κρατήσετε είναι ότι στο σημείο που υπάρχει αδυναμία στην υπόθεση είναι στα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον σύζυγό της. Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» είπε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή προσθέτοντας:

«Στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή»

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», 
πρόσθεσε. «Σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας» σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here