Την εμπειρία του να διασχίσει την Αφρική με ένα ποδήλατο παρουσίασε χθες στη Φλώρινα ο Αλέξανδρος Ζήλος, ένας ερασιτέχνης ποδηλάτης, που διέσχισε 14.500 χιλιόμετρα σε διάστημα 15 μηνών, περνώντας από 16 χώρες, από το Κάιρο μέχρι το Κέιπ Τάουν.

Ο Αλέξανδρος αναφέρθηκε στο στόχο του ταξιδιού, που πέρα από την προσωπική ευχαρίστηση, είναι η ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού. Χρησιμοποιώντας και οπτικοακουστικό υλικό παρουσίασε περιστατικά και εμπειρίες από το ταξίδι του αυτό, στιγμές της καθημερινότητας του, ευχάριστες και επικίνδυνες στιγμές.

Με την ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού ο Αλέξανδρος, έχοντας στο πλευρό του τον αδερφό του Κωνσταντίνο και τον φίλο τους Γιώργο Πάλλη, αποφάσισαν να κάνουν και το γύρο της Ελλάδας με ποδήλατα και να διανύσουν μια απόσταση 1.500 χιλιομέτρων, για ν’ ανακαλύψουν τις ομορφιές του τόπου μας και να τις αποτυπώσουν μέσω του φωτογραφικού τους φακού, ενώ παράλληλα να κάνουν και παρουσιάσεις για το ταξίδι στην Αφρική, θέλοντας να εμπνεύσουν περισσότερο κόσμο να κάνει το ίδιο.

Επόμενος προορισμός των τριών θα είναι η Ασία, από τις 12 Δεκεμβρίου.

Πηγή:  www.neaflorina.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here