Με ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ κάνει γνωστό ότι άνοιξαν οι τροποποιητικές για τις φορολογικές δηλώσεις 2022

Άνοιξαν οι τροποποιητικές για τις φορολογικές δηλώσεις 2022 όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει για τους εκπρόθεσμους

Σε περίπτωση υποβολής τροποποιητικής δήλωσης μετά τη λήξη της προθεσμίας της 30ής Ιουνίου, ο φορολογούμενος  ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 100 έως 500 ευρώ, ενώ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος και με την υποχρέωση να πληρώσει και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% για κάθε μήνα που θα έχει παρέλθει από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης και βεβαίωσης νέας αυξημένης οφειλής.

Από φέτος δεν επιβάλλονται πρόστιμα, σε κάθε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικού προσώπου, από την οποία το επιπλέον ποσό φόρου που προκύπτει προς καταβολή σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι όσον αφορά στα προηγούμενα φορολογικά έτη, δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων (δυνατότητα υποβολής μέσω TAXISnet) υπάρχει μόνο για τα φορολογικά έτη από το 2015 έως το 2020 (έτη υποβολής δηλώσεων 2016-2021). Για τα έτη προ του 2015 η υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων είναι εφικτή χειρόγραφα με προσέλευση στις ΔΟΥ.

Μπορείτε να υποβάλετε τις τροποποιητικές δηλώσεις, πατώντας εδώ.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here