Υποχώρηση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από τις δύσβατες περιοχές, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους – Συνδρομή από τον δήμο Ελευσίνας – Τεράστιες καταστροφές σε δάσος και αγροτικές καλλιέργειες στα Μέγαρα – Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία στα Μέγαρα

Εκτός ελέγχου μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα. Οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα, ενώ έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί πολιτών με αναπηρίες από σπίτια.

Από το δύσβατα σημεία δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε εχθές το βράδυ στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, και πλέον απειλεί περιοχές των Μεγάρων, οικισμοι του οποίου έχουν εκκενωθεί, δίνουν οι πυροσβέστες.

Η καταστροφή στο δάσος, σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και καλλιέργειες με κηπευτικά σε περιοχές των Μεγάρων είναι ανυπολόγιστη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς έχει εστιαστεί στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, ενώ στις 20:30 θα αποσυρθούν τα εναέρια μέσα. Τη μάχη με τις φλόγες θα συνεχίσουν όλες οι διαθέσιμες επίγειες δυνάμεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οποία αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη.

Ακολουθεί βίντεο από την περιοχή, τη στιγμή που υποχωρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις: 

Διαβάστε περισσότερα εδώ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here