Στο αυστηρό του μήνυμα το ΥΠΕΞ υπενθύμισε στην Αλβανία, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας αποτελεί προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της Αλβανίας

Νέες τριβές στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, λόγω κατεδάφισης ακινήτων στις Δρυμάδες Χειμάρρας, τουριστικών ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Η Αλβανία είναι γεγονός ότι συνεχίζει να γκρεμίζει τα σπίτια βορειοηπειρωτών, έρμαια της κυβερνητικής αυθαιρεσίας.

Αντιδρώντας σχετικά το υπουργείο Εξωτερικών, στέλνει αυστηρό μήνυμα και μιλά για καταστρατήγηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, τονίζοντας ότι «η κατεδάφιση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά παρέκκλιση των προβλέψεων του αλβανικού νόμου και προτού εκδοθούν οι τελικές δικαστικές αποφάσεις».

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε με αφορμή την εκκίνηση εκ μέρους των αλβανικών αρχών της κατεδάφισης τουριστικών ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας στις Δρυμάδες Χειμάρρας, χθες.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, είναι σαφές πως προσπαθεί να εδραιώσει ένα νέο καθεστώς, με τις διμερείς σχέσεις να εισέρχονται σε μια περίοδο δοκιμασίας.

Το protothema.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας εικόνα από σημείο των κατεδαφίσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποια από αυτά τα κτήρια χρησιμοποιούνται ως τουριστικές επιχειρήσεις.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here