Συνέντευξη στο Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6 για το καυτό ζήτημα του λατομείου και της ΜΑΚΕΔΝΟΣ παραχώρησε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης κορεντσίδης.  επί τάπητος τέθηκε και η πρόταση του δημάρχου Άργους Ορεστικού Πάνου Κεπαπτσόγλου για εξαγορά του 52% της εταιρείας

Ο κ. Κορεντσίδης αναφορικά με τα προβλήματα που κληρονόμησε η νέα δημοτική αρχή στη ΜΑΚΕΔΝΟΣ (σ.σ. στην οποία ανήκει και το λατομείο)  τόνισε ότι: «πλέον δεν στεκόμαστε σε αυτά τα προβλήματα είτε οικονομικά είτε οτιδήποτε άλλο, στεκόμαστε στην ουσία και η ουσία είναι το πως θα αντιμετωπιστούν. Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την έκδοση μιας νέας άδειας που είναι απαραίτητη και για τη λειτουργία της εταιρείας αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι μέσα στη χρονιά έχει προκηρυχθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στα οποία η προμήθεια των αδρανών υλικών πρέπει να γίνει από το λατομείο. Έργα όπως το δίκτυο ύδρευσης του δήμου Καστοριάς, αλλά και μια σειρά έργων στο Άργος Ορεστικό και το Νεστόριο.

Αναφορικά με την πρόταση Κεπαπτσόγλου, ο δήμαρχος Καστοριάς σημείωσε πως: «ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει βγει με πωλητήριο για καμία δομή του. Αυτό που θέλουμε είναι να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης, σε τροχιά που θα αποφέρουν κέρδη. Να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι δεν υπάρχει γραπτή πρόταση από το Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού αλλά μόνο προφορική. Αλλά το βασικό είναι ότι δεν έχουμε πει ότι πουλάμε κάτι. Συζητήσεις κάνουμε με τον κ. Κεπαπτσόγλου ούτως ή άλλως έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία, αλλά σε φιλικό επίπεδο για την μετάδοση εμπειριών. Και μάλιστα ο δήμαρχος του Άργους μου δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως για ότι χρειαστώ θα είναι εκεί.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα μετοχικής εισόδου του δήμου Άργους Ορεστικού στην εταιρεία- λατομείο,  ο κ. Κορεντσίδης τόνισε πως: «Καθετί που θα κάνει μία επιχείρηση από αρνητική τροχιά να μπει σε θετική είναι θετικό. Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, φυσικά θα μπορούσε να γίνει μια πολυμετοχική εταιρεία, αλλά με τους όρους που θα θέσει ο δήμος Καστοριάς, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Το πλειοψηφικό πακέτο πάντως θα το έχει πάντα ο δήμος Καστοριάς. Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ξαναλέω ότι δεν έχουμε μπει σε καμία διαδικασία πώλησης, σε καμιά διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου». 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα πράξει εάν έρθει επίσημη πρόταση ο κ. Κορεντσίδης δήλωσε ότι θα τα πούμε τότε.

 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here