Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6 παραχώρησε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, για το θέμα του λατομείου της Καστοριάς το οποίο είναι πλέον κλειστό και βουτηγμένο στα χρέη (300.000 ευρώ «τρύπα» άφησε η προηγούμενη διοίκηση) και τις σκέψεις να πάρει ο δήμος του Άργους Ορεστικού το 52% της επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Καστοριάς, με τον πρόεδρο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ του Δήμου Καστοριάς, Σωκράτη Πέλκα, να παρουσιάζει την κατάσταση με μελανά χρώματα. Μάλιστα, ο κ. Πέλκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το λατομείο λειτουργούσε από το 2014 χωρίς άδεια(!), γιατί η προηγούμενη διοίκηση δεν κατέθεσε περιβαλλοντική μελέτη…

Όπως σημείωσε ο κ. Κεπαπτσόγλου: «Η πρόταση έχει γίνει στα πλαίσια των συναντήσεων που είχαμε με τη διοίκηση της ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Πρέπει Καταρχήν να σας πω πώς μπορούσα κάποια πράγματα δεδομένα, ενώ εδώ βλέπουμε να γεννιούνται προβλήματα το ένα μετά το άλλο και για τα οποία δεν γνωρίζω το χρονικό ορίζοντα που θα λυθούν.

Παρόλα αυτά εγώ δεν παίρνω το λόγο μου πίσω, Έχω φυσικά την υποχρέωση να προστατεύσω τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών του Άργους Ορεστικού, αλλά από την άλλη επειδή αυτή η επιχείρηση σημαίνει για μένα είκοσι δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, είμαι έτοιμος να προσφέρω οτιδήποτε χρειάζεται για να ξαναδούμε αυτή την επιχείρηση στη θέση που της αξίζει.

Πρέπει να πω και το εξής.  Όλα τα έργα που έχει δρομολογήσει ο δήμος του Άργους, έργα περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, και στα οποία εμπλέκονται αδρανή υλικά, Με προσωπική παρέμβαση έχουν μπει οι ειδικοί όροι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες από το λατομείο αυτό. Και να πούμε εδώ ότι στο παρελθόν ήρθαμε σε πάρα πολλά έργα στο νομό τα αδρανή υλικά να έρχονται από την Κοζάνη. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τις διοικήσεις που πέρασαν από εκεί. 

Για εμένα πάντως το βασικό είναι ότι χάθηκε η ομόνοια και το οικογενειακό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων αυτής της επιχείρησης. Και αυτός ήταν ο λόγος που πήγε μπροστά αυτή η επιχείρηση».

Η πρόταση για το 52%

Εξηγώντας τη φιλοσοφία της πρότασης ο δήμαρχος του Άργους σημείωσε «Όπως αντιλαμβάνεστε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να αναλάβουμε το 52% του λατομείου τι πρέπει να εξασφαλίζει ο δήμος του Άργους Ορεστικού. Ότι θα επενδύσει κάποια χρήματα αφενός μεν για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα και αφετέρου να υπάρχει όφελος».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το όφελος θα έχει η Καστοριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο (σ.σ. Να κρατήσει δηλ. Το 48%) ο κ. Κεπαπτσόγλου εξήγησε πως: «πρόκειται για μία ανώνυμη εταιρεία η οποία εάν δουλεύει παράγει και κάνει έργο θα έχει κέρδη και ο μέτοχος με το μικρότερο ποσοστό» και συμπλήρωσε ότι «αν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι το λατομείο Θα δούλευε καλύτερα από ότι με το να έχει τη διοίκηση ο Δήμος Άργους Ορεστικού τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να μπούμε με μικρότερο ποσοστό δηλαδή το 48%. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». 

Πάντως ο κ. Κεπαπτσόγλου ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ούτως ή άλλως ώστε να συζητάμε για κάποια πρόταση εξαγοράς του λατομείου.

Τι είπε για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ του Δήμου Καστοριάς, Σωκράτη Πέλκα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here