Γιάννενα: Είχαν ρημάξει τα μηχανάκια και τα ποδήλατα – Τα έκλεβαν και μετά τα πουλούσαν

Οι δράστες είναι ηλικίας 19 και 20 χρόνων, ενώ συνελήφθη μαζί τους και μια 17χρονη Ρουμάνα

Όταν άλλαξαν… προσανατολισμό στην παρανομία, σήμανε το τέλος για δυο νεαρούς Έλληνες που είχαν ρημάξει στην κυριολεξία τα κάθε είδους δίκυκλα στην πόλη των Ιωαννίνων! Τους τελευταίους οκτώ μήνες είχαν κλέψει 31 μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και ποδήλατα τα οποία πωλούσαν βγάζοντας κέρδος!

Μοιραία για τους δράστες ηλικίας 19 και 20 χρόνων, αλλά και για μια 17χρονη Ρουμάνα που συνελήφθη μαζί τους, ήταν η κλοπή κοσμημάτων από ένα κατάστημα το απόγευμα της Τρίτης. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ, ενώ μέρος από τα κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν κρυμμένα σε υπαίθριο χώρο όπου κατασχέθηκαν ακόμη ένα κουτί με 23 φυσίγγια και μία κυνηγετική ζώνη με 26 φυσίγγια.

Η προανάκριση έκρυβε εκπλήξεις, καθώς αποδείχθηκε ότι οι δυο φίλοι είχαν κλέψει δέκα ποδήλατα και 21 μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα τα οποία έβρισκαν σταθμευμένα σε δρόμους και σε αυλές σπιτιών! Στη συνέχεια, αναρτούσαν αγγελίες σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών και τα πωλούσαν. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να αποκαλυφθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές.
*** Ένα ποδήλατο ιδιοκτησίας ενός 52χρονου έκλεψε και ένας 36χρονος Έλληνας στον Τύρναβο, αλλά η κλοπή εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το κλεμμένο ποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here