Όλο και περισσότερο φαίνεται να προτιμούν οι οδηγοί τα υβριδικά αυτοκίνητα, τόσο με αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης, όσο και plug-in (όσα αυτοκίνητα χρειάζονται πρίζα) καθώς φαίνεται να είναι ο καλύτερος συνδυασμός δυο τεχνολογιών και ο αποδοτικότερος τρόπος λειτουργίας και κίνησης του αυτοκινήτου.

Tο προβάδισμα των υβριδικών μοντέλων είναι στο ότι αλλάζουν αυτόματα τους κινητήρες σε διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια οδήγησης και έτσι επιτυγχάνουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, μειωμένα καύσιμα, φορολογικές ελαφρύνσεις, και ήσυχη μετακίνηση καθώς εκπέμπουν εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο.

Σημαντικό ρόλο για τη στροφή των καταναλωτών στα υβριδικά και στα ηλεκτρικά οχήματα φαίνεται να έπαιξε αρχικά η αλλαγή για το νέο δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας όπου τα οχήματα που έχουν ελεύθερη πρόσβαση είναι όσα έχουν άδεια κυκλοφορίας μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 και πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 6.

Εκτός από το χρόνο που θα εξοικονομήσουν οι οδηγοί των παραπάνω κατηγοριών, φαίνεται πως εξοικονομούν και χρήμα καθώς υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα τέλη κυκλοφορίας και στα ασφάλιστρα.

Οι οδηγοί που τα οχήματά τους εκπέμπουν λιγότερο από 122 γρ/CO2 δε θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας τη φετινή χρονιά δίνει ένα καλό έναυσμα στους καταναλωτές να αγοράσουν  υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Παράλληλα μόνο τα υβριδικά διατηρούν το προβάδισμα στο αφορολόγητο καθώς μέχρι τα 89 γρ/χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά. Από τα 90 γρ/χλμ. και πάνω, ισχύει η κλιμακωτή επιβάρυνση βάσει εκπομπών CO2.

Από έρευνα του Pricefox φαίνεται πως για το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ο οδηγός ενός βενζινοκίνητου οχήματος θα πληρώσει μέχρι και 45.7% περισσότερα από έναν οδηγό που έχει το ίδιο όχημα με ηλεκτρικό κινητήρα και 14.7% περισσότερο από έναν οδηγό που επέλεξε υβριδικό όχημα.

Ηλεκτρικά |Εξοικονόμησε έως: 45.7%

Συγκρίνοντας το ίδιο μοντέλο οχήματος ανάμεσα στα ηλεκτρικά τα πετρελαιοκίνητα και τα βενζινοκίνητα φαίνεται πως ο καταναλωτής θα εξοικονομήσει έως 44.2% ετησίως για ηλεκτρικό σε σχέση με πετρελαιοκίνητο και έως 45.7% ετησίως σε σχέση με βενζινοκίνητο.

Υβριδικά & Plug- in υβριδικά| Εξοικονόμησε έως: 16.7%

Από έρευνα που έγινε οι τιμές στα ασφάλιστρα οχημάτων, για το ίδιο αυτοκίνητο διαφέρουν με κάνοντας την ετήσια ασφάλεια ενός υβριδικού αυτοκινήτου να μην ξεπερνάει των βενζινοκίνητων ή των οχημάτων που λειτουργούν με πετρέλαιο. Αν ένας οδηγός επιλέξει υβριδικό μοντέλο εξοικονομεί έως 16.7% ετησίως σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο ενώ θα εξοικονομήσει έως 14.7% αν επιλέξει ένα υβριδικό μοντέλο αντί για πετρελαιοκίνητο.

Για κάθε τύπο οχήματος, ηλεκτρικό, υβριδικό, αμιγώς υβριδικό, βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο στο Pricefox μπορείς να συγκρίνεις πάνω από 40 πακέτα ασφάλισης εύκολα και γρήγορα.

Στο Pricefox οι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να συγκρίνουν μέσα σε 30’’ τιμές και καλύψεις από 40+ πακέτα της αγοράς και να αγοράσουν από 5€/ μήνα, μέσα σε 2 λεπτά την ασφάλεια αυτοκινήτου τους, εξοικονομώντας έως 40% ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here