Στις 29 Σεπτεμβρίου, η Saga Furs μαζί με το BIFTPARK αποκάλυψαν μια εκπληκτική συλλογή 60 γουναρικών για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2016. Όπως είθισται στις εκδηλώσεις της Saga, η επίδειξη είχε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας ένα μεγάλο κοινό 1000 περίπου προσκεκλημένων.

Εμπνεόμενη και τέλεια ενσωματώνοντας την σύγχρονα μοντέρνα τάση των 1960s, το στυλ “Go-Go”, η νέα κολεξιόν περιελάβανε γούνες σε ζωηρές αποχρώσεις όπως το γαλάζιο του νερού και το πορτοκαλί. Η σχεδιάστρια της Saga Furs, κα Kisu Aho, με τολμηρή δεξιοτεχνία εισήγαγε μαύρο πάνελ αλεπούς σε αλεπού σε έντονο γαλάζιο χρώμα, διαμορφώνοντας degrade επίπεδα, γεγονός που έκανε μεγάλη εντύπωση μεταξύ των παρευρισκομένων. Η παρουσίαση ταιριαστών αντρικών ενδυμάτων ήταν ένα ακόμη σημαντικό σημείο επιτυχίας της επίδειξης.

Αν και δεν είναι καινούργιος στο υλικό της γούνας, ο Αμερικανός σχεδιαστής Bibhu Mohapatra για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε την φήμη του ως καινοτόμος σχεδιαστής χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές που εμπνεύστηκε στο Saga Furs Design Centre. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η πρώτη παρουσίαση στο Πεκίνο μιας σειράς από νέες γραμμές κουρεμένης αλεπούς και γιλέκων αλεπούς σε πατρόν ΄πύργου΄, ανακαινισμένα νέα κοψίματα, όπως τα μινκ και silver fox trench coat καθώς και καταπληκτικά βραδινά γούνινα φορέματα που αιχμαλώτισαν όσους τα είδαν.

Προεξέχουσα αναδυόμενη ταλαντούχα σχεδιάστρια γούνας είναι και η Alicia Lee, η οποία για πρώτη φορά σχεδίασε σε αυτό το υλικό. Αξιοποιώντας την σημαντική της εμπειρία στον χώρο της μόδας και παίρνοντας έμπνευση από τα παράθυρα βιτρό των εκκλησιών, η Alicia πέτυχε να χρησιμοποιήσει λεπτές νότες χρώματος σε αυτό που όλοι συμφώνησαν πως είναι μια αναζωογονητικά νεανική κολεξιόν.

Τα ελεύθερα και ελαφρώς άτακτα σχέδια της Ιταλίδας Francesca Liberatore, απέδειξαν ότι παραμένει ένα όνομα που θα πρέπει να αναζητήσουμε και του χρόνου. Παίζοντας χαρούμενα με διαφορετικούς συνδυασμούς φυσικών υλικών μαζί με απρόσμενες φόρμες, όπως είναι τα derange μανίκια και μπροστινά, τα σχέδιά της είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν μια μεγάλη επιτυχία σε μια νέα γενιά θαυμαστών γούνας.

Διάσημη για τα απατηλά απλά αλλά καταπληκτικά κομψά στυλ της, η HUI by Zhao Huizhou είναι ήδη μια θρυλική ετικέτα μόδας, fashion label, στην Κίνα. Οι απλές γραμμές, τα σκονισμένα χρώματα και τα χαρούμενα κουρεμένα mink καθώς και συνδυασμοί αυτών, ξεχώρισαν στην συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 αποδεικνύοντας ότι το σήμα κατατεθέν της -που είναι η μαεστρία της φόρμας και λειτουργικότητα- τώρα επεκτείνεται και στην γούνα.

“Οι σχεδιαστές της συλλογής μας Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 επισκέφθηκαν και αξιοποίησαν τις πηγές μας στο Saga Furs Design Centre πριν από την δημιουργία των συλλογών τους. Τα γουναρικά που παρουσιάστηκαν στην επίδειξη στο Πεκίνο δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο χρόνος που πέρασαν μαζί μας προφανώς τους έδωσε την απαραίτητη έμπνευση ώστε να αναπτύξουν στο μέγιστο τις δημιουργικές τους δυνατότητες», ανέφερε η Nora Tse, Head of Marketing, Ασία στην Saga Furs.

Επιπλέον του να λειτουργεί ως μαγνήτης για τους σχεδιαστές, τους εκπρόσωπους εταιριών μόδας, αγοραστές μεγάλων πολυκαταστημάτων και γενικά τον κλάδο της γούνας, η προεπισκόπηση για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2016 της Saga Furs και BIFTPARK, επίσης προσέλκυσε περίπου 100 top media reporters, φωτογράφους, bloggers μόδας και στυλίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here