Η Ε.Ο.Γ. χορεύει στο ρυθμό της συνένωσης των Συνδέσμων Καστοριάς – Δ. Κοσμίδης: «Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, για τη συνένωση που τόσο επιθυμούν οι Καστοριανοί Γουνοποιοί»

Στη 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε από τις  3 έως τις 6 Μαΐου 2018 συμμετείχε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, μαζί με όλα τα Πρωτοβάθμια Όργανα.  Η Ε.Ο.Γ. ευχαριστεί δημόσια το Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, ο οποίος παραχώρησε δωρεάν το περίπτερο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν και να το αξιοποιήσουν προς όφελος του κλάδου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Το περίπτερο της Ε.Ο.Γ. αποτελούσε σημείο αναφοράς  κατά τη διάρκεια της έκθεσης καθώς πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς  και σφραγίστηκαν μελλοντικές συνεργασίες.

Σε αυτό το κλίμα ενότητας, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης, παροτρύνει τους Συνδέσμους της Καστοριάς, δηλαδή τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” και τον Σύνδεσμο  Ελλήνων Γουνοποιών  να ενωθούν σε έναν. Μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε «Η συνένωση των συνδέσμων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας. Δεν σας κρύβω μάλιστα και πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πολλοί συνάδελφοι γουνοποιοί μού εξέφρασαν τη  βούληση τής ένωσης. Ως Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. μεταφέρω τα αιτήματα των Πρωτοβάθμιων Οργάνων προς τους αρμοδίους, παράλληλα όμως μεταφέρω και τις σκέψεις των συναδέλφων προς τα Δ.Σ».

Μάλιστα ο κ. Κοσμίδης ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας (I.F.F.) Ιωάννη  Μανάκα, παρουσία του Διευθυντή του Τελωνείου του Αεροδρομίου “Μακεδονία” Χρήστου Μπάρμπα,  προτάθηκε από τον Πρόεδρο της I.F.F. και τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ. η  δημιουργία ενός μεγάλου και δυνατού συνδέσμου «Πιστεύω πως εντός των ημερών θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, ώστε να δούμε πώς μπορεί να γίνει η συνένωση. Θεωρώ πως είναι η πλέον κατάλληλη χρονική περίοδος να παρθούν οι αποφάσεις επί του θέματος, καθώς βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο του κλάδου. Εάν δεν γίνει άμεσα η συνένωση τότε θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια.   Η Ε.Ο.Γ. από τη μεριά της πιστεύει ακράδαντα πως είναι και σημαντικό και εφικτό να υπάρχει ένας δυνατός, ενωμένος και χωρίς πάρεργα Σύνδεσμος της Καστοριάς.  Είναι κατανοητό πως όταν υπάρχει η ενότητα, τότε οι στόχοι υλοποιούνται ευκολότερα».

 

Πώς αντιμετωπίζουν οι Πρόεδροι των Συνδέσμων της Καστοριάς το ενδεχόμενο συνένωσης;

 

Ι. Κορεντσίδης: «Οι σοβαρές αποφάσεις δεν παίρνονται σε πάρτι και σε πολιτισμικές εκδηλώσεις»

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Ιωάννης Κορεντσίδης  δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας στον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας «Αποτελεί απαίτηση  του κλάδου η ομόνοια. Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς υφίσταται από το 1915, είναι ο μητροπολιτικός Σύνδεσμος της περιοχής. Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους και τα νέα μέλη που θέλουν να εγγραφούν στον Σ.Γ.Κ. Η συνένωση μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί.  Οι σοβαρές αποφάσεις παίρνονται πάντα μέσα από συλλογικά όργανα, από τους θεσμικούς φορείς, από τα διοικητικά συμβούλια, από τις συνελεύσεις των φορέων και κατόπιν ανταλλαγής επισήμων εγγράφων.  Δεν παίρνονται ούτε σε πάρτι, ούτε πολιτισμικές εκδηλώσεις».

 

Α. Μαλεγκάνος: «Μιλάμε για “συγχώνευση”, δεν θα πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις»

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Αθανάσιος Μαλεγκάνος, μιλώντας στους “Ορίζοντες”  τοποθετήθηκε για το θέμα της συνένωσης των δύο συνδέσμων  «Πολλοί από τους συνάδελφους γουνοποιούς θέλουν την ένωση των δύο συνδέσμων.  Για να γίνει αυτό θα πρέπει αρχικά να αυτοδιαλυθούν ο Σ.Γ.Κ. και ο Σ.Ε.Γ. και να γίνουν εκλογές.  Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο, πως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γούνας, δεν γίνεται να υπάρχουν δυο σύνδεσμοι. Όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε».

Παράλληλα ο κ. Μαλεγκάνος σχολίασε πως όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το κλάδο, δεν θα πρέπει να γίνονται λογοπαίγνια «Ας αφήσουμε στην άκρη την λέξη “αυτοδιάλυση”. Μιλάμε για “συγχώνευση”, δεν παίζουμε με τις λέξεις. Τους όρους τους γνωρίζουν καλύτερα οι νομικοί σύμβουλοι και εκείνοι θα μας πουν ποιον όρο θα χρησιμοποιήσουμε ορθά. Όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ. τόνισε πως για να παρθούν οι αποφάσεις θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν συναντήσεις και συζητήσεις «Έχουν γίνει πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια από όλους μας. Πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή, να διαγράψουμε το παρελθόν και να συνεχίσουμε το έργο μας, για το μέλλον και το καλό της πόλης μας. Οι εκθέσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

ΠΗΓΗ: orizontespress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here