Τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ. κ. Καλλίνικου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και έξι Μητροπολιτών.

Στην ομιλία του ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας αναφέρθηκε στον ρόλο του Επισκόπου κατά τους Αγίους Πατέρες, καθώς και στην βαρύτατη ευθύνη που αναλαμβάνει σε καιρούς που όλα αποϊεροποιούνται. Σε άλλο σημείο ο κ. Καλλίνικος ανέφερε ότι με την σοφή καθοδήγηση του γέροντός του, Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου δεν εκβίασε ποτέ το θέλημα του Θεού.

Επίσης ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ζήτησε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνδράμει για την εύκλεια της Εκκλησίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας με δάκρυα στα μάτια τόνισε ότι «ακριβώς πριν από 50 χρόνια σαν σήμερα ο γέροντας μου Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος έλαβε από τα χέρια του Αγίου Καλλινίκου τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης».

Στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ. κ. Καλλινίκου παραβρέθηκαν, η υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης και ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, επίσης το παρών έδωσε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Τσιφλικιώτης.

Επίσης παρών είναι ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γιαννουσάς καθώς επίσης και ο γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας πρωτοπρεσβύτερος Φώτιος Λεβέντης.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here