Με περισσότερες από κάθε άλλη φορά χορωδίες από όλη την Ελλάδα, το 6ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδ??ών Sing & Shine with your Body & Soul, (17-21 Φεβρουαρίου) που ανοίγει τις πύλες του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις σχολικές χορωδίες, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη σχολική χορωδία, με τη συμμετοχή επιλεγμένων σχολικών χορωδιών Δημοτικών και Γυμνασίων – Λυκείων.

Μεταξύ αυτών θα συμμετέχει για πρώτη φορά και η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, η οποία το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2 θα παρουσιάσει το παρακάτω πρόγραμμα.


– Η Νέτα του Φασιούλα    Παραδοσιακό Καστοριάς

-Τ’ Αστέρι του Βοριά   Μάνος Χατζιδάκις (διασκευή: Μαρία Μελιγκοπούλου – Θανάσης Μπιλιλής)


MrCellophane  JohnKander (από το musicalChicago)

(σόλο: Ελευθερία Μάσση, Μαρία Βέργου, Σαβιάννα Γιαννάκη)


WhenImGone (“CupSong”)  A.P.” Carter
(σόλο: Στεφανία Κοκκινέλη)


 
Την Μουσική Διδασκαλία και τη Διεύθυνση Χορωδίας  έχει ο Βασίλης Πετρίδης

Την Χορωδία συνοδεύουν:
Πιάνο: Ηλίας Τζήμας / Βιολί: Φρίξος Καράτζιος / Κιθάρα: Εμμανουήλ Στούμπος, Μαλαματή Παπανδρέου / Τρομπέτα: Χάρης Ευαγγέλου / Κρουστά: Βασίλης Μαλεγκάνος, Γιώργος Μυτιληναίος.

Οι φίλοι της χορωδιακής μουσικής στη και οι Καστοριανοί της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και να χειροκροτήσουν τους μικρούς χορωδούς του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς.

Χορωδία 3ου Γυμνασίου Καστοριάς

Η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τον καθηγητή μουσικής του Σχολείου, Βασίλη Πετρίδη, ο οποίος την διευθύνει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μία Χορωδία όμοιων (γυναικείων) φωνών που απαρτίζεται από μαθήτριες όλων των τάξεων του Σχολείου. Το Σύνολο συνοδεύεται από μικρή ορχήστρα που αποτελείται από τρομπέτα, βιολί, κιθάρα, πιάνο και κρουστά.
Η Χορωδία, εκτός από τις σχολικές εορτές στις οποίες δίνει το παρών τα τελευταία τρία χρόνια, έχει πλούσια δράση, συμμετέχοντας σε πλήθος εκδηλώσεων διαφόρων φορέων της πόλης της Καστοριάς. Έχει επίσης λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Χορωδιών του Άργους Ορεστικού, έχει διοργανώσει συναυλίες στον Νομό Καστοριάς, ενώ έχει συμμετάσχει τρεις συνεχόμενες φορές στην Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Περισσότερες πληροφορίες για το 6 Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών μπορείτε να δείτε στον δικτυακό τόπο του ΜΜΘ: http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=1622

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here