Ανακοίνωση του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς:

Η τριμηνιαία εφημερίδα “ Ο Γέρμας” του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς πρωτοεκδόθηκε και πρωτοκυκλοφόρησε κατά το 1ο τρίμηνο του έτους 1995. Από τότε και μέχρι το τωρινό 4ο τρίμηνο του 2018 εκτυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν 96 φύλλα της {: τεύχη}, που περιλαμβάνουν συνολικά 912 πυκνογραμμένες σελίδες μεγάλου σχήματος (24 χ 33 εκ.). Στις σελίδες αυτές είναι καταχωρημένα και αποθησαυρισμένα για τους ενδιαφερόμενους Γερμανιώτες και τους ανάλογους ερευνητές τού παρόντος και του μέλλοντος, πάμπολλα αξιόλογα κείμενα, κυρίως εθνικού, θρησκευτικού, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου. Είναι επίσης καταγραμμένες οι αντίστοιχες τοπικές ειδήσεις και οι ανακοινώσεις κοινωνικών συμβάντων των Γερμανιωτών, καθώς και πολλές φωτογραφίες κατοίκων του χωριού διαφόρων χρονικών περιόδων. Όλες αυτές οι καταχωρήσεις και καταγραφές συνετέλεσαν, κατά γενική ομολογία, στη διατήρηση κι ενδυνάμωση των αδελφικών και φιλικών σχέσεων που διατηρούν ανέκαθεν μεταξύ τους οι απανταχού ευρισκόμενοι Γερμανιώτες. Συνέβαλαν επίσης στην τόνωση του αισθήματος τιμής και υπερηφάνιας που νιώθουν όλοι οι κάτοικοι του Γέρμα για τους εργατικούς, ευγενικούς, γενναίους κι ευσεβείς προγόνους τους, και γενικότερα για το ένδοξο παρελθόν του χωριού τους.

Για τη σύνταξη των προαναφερόμενων ποικίλων κειμένων της εφημερίδας “Ο Γέρμας” και για τις εργασίες και δαπάνες εκτύπωσης και κυκλοφορίας αυτής διέθεσαν προθύμως και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και πρόσφεραν σεβαστά χρηματικά ποσά, οι κατά καιρούς διοικούντες τον υπόψη Σύλλογο, καθώς και άλλοι φιλοπάτριδες Γερμανιώτες και διάφοροι φίλοι και αναγνώστες της. Όλους αυτούς, ο Σύλλογος Γερμανιωτών Καστοριάς και γενικότερα το χωριό “ο Γέρμας” τους ευχαριστεί θερμά για τις εν λόγω υπηρεσίες και χρηματικές χορηγίες τους.

Το αναφερόμενο μεγάλο χρονικό διάστημα των 24 ετών (!) έκδοσης και κυκλοφορίας τής εξεταζόμενης εφημερίδας επέφερε, όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, σωματικό και πνευματικό κάματο στους συντάκτες των κειμένων της και στους διακπεραιωτές των φύλλων της. Εκ του λόγου τούτου κι εκ της παραδοχής, ότι κάθε τί που έχει μία αρχή πρέπει να έχει κι ένα τέλος, ο Πρόεδρος του εκδότη Συλλόγου κ. Νίκος Αχ. Πρώιος, και τα λοιπά αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, οι κ.κ. Ζήσης Δ. Τσιουχαδάρης, Θεμιστοκλής Ι. Γιωργαλής, Ιωάννης Αθ. Παπαδημητρίου, Γεώργιος Αθ. Δούφλιας, Ζήσης Αριστ. Σκρέκας, Ιωάννης Λαζ. Γραμμένος, καθώς και ο συντάκτης της εφημερίδας κ. Γιώργος Τ. Αλεξίου, αποφάσισαν με μεγάλη τους λύπη και ανακοινώνουν τώρα στους πολυπληθείς αναγνώστες αυτής (της εφημερίδας) την παύση έκδοσης και κυκλοφορίας της και ότι το παρόν 96ο φύλλο της είναι το τελευταίο που κυκλοφορεί.

Κλείνοντας την παρούσα ανακοίνωση, ευχαριστούμε και πάλι όλους τους αναγνώστες και χορηγούς έκδοσης της εφημερίδας μας, για την ηθική και υλική στήριξη που παρείχαν στους συντάκτες της 24 ολόκληρα χρόνια (!) κι ευχόμαστε σε αυτούς και σε όλον τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το νέο έτος 2019 και να είναι στο εξής ανέφελη κι ευτυχισμένη η ζωή των ιδίων, των μελών τής οικογενείας τους και γενικότερα όλου του Κόσμου.
Μετά τιμής.
Η Διοίκηση του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here