Από την ομιλία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Ως γυναίκα και ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων και με αφορμή τη δήλωση της Βουλευτή του “ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία” και Αντιπροέδρου της ανωτέρω Επιτροπής κ Έλενας Ακρίτα, θα ήθελα να κάνω το ακόλουθο σχόλιο: Ελευθερία λόγου, ναι. Αλλά το να βάλλει ευθέως κατά της προσωπικότητας μιας άλλης γυναίκας και να τη στοχοποιεί μόνο και μόνο επειδή είναι η σύζυγος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ασκεί πολιτική κριτική, αυτό υπερβαίνει τον αξιακό μου κώδικα.

Καλό θα ήταν ως μέλη της Επιτροπής Ισότητας, να εκφραζόμαστε με όρους ισότητας και να μην είμαστε “δικαιωματιστές” κατ’ αποκοπή και κατά το δοκούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μόνο και μόνο για να σηκώσουμε σκόνη γύρω από την υπόληψη ατόμων. Κι ως πολιτικοί, να ασκούμε κριτική επί της ουσίας, σε πολιτικά πρόσωπα, επί ίσοις όροις και με πολιτικά επιχειρήματα, ευθέως κι όχι βάσει οικογενειακών δεσμών. Κάποιοι συγχέουν το “πολιτικό” με το “απολίτικο”.

Χαίρομαι που ανήκω στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, που έχει ιδέες κι όχι ιδεολογήματα, και κατόρθωσε να μετουσιώσει σε σαφείς και αποτελεσματικές πολιτικές απέναντι στις βαρύγδουπες πολιτικολογίες αυτών που ακόμα αναζητούν τον πολιτικό τους βηματισμό”.

Ολόκληρη η ομιλία στο Σύνδεσμο βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here