Υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη και με αιτήματα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ μέχρι την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών, οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας «ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα».

Όπως ανακοίνωσαν, το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 5.00 το πρωί σήμερα Τετάρτη (15 Μαρτίου) έως τις 5.00 το πρωί της Πέμπτης, «στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Τα αιτήματα των δημοσιογράφων είναι τα ακόλουθα: 

⇒ Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες

⇒ Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

⇒ ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

⇒ Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, οι δημοσιογραφικές ενώσεις καλούν με νόημα «τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους συνάδελφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here