Το Kozanimedia αποκαλύπτει τις πρώτες φωτογραφίες από τους δυο διαβρωμένους τένοντες (τέσσερις συνολικά) στη γέφυρα των Σερβίων και, συγκεκριμένα, στον 6ο πρόβολο, με τα δυο ουσιαστικά (από τα τέσσερα) εσωτερικά”συρματόσχοινα” να έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι δυο πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνουν το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίστηκε με την έναρξη των εργασιών, με την οξείδωση να δείχνει άνω του 50%, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αναλυτική έκθεση με όλες τις λεπτομέρειες.

Ο ένας τένοντας, από τις παρακάτω δυο φωτογραφίες, δείχνει να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, με το “περίβλημά” του, αλλά φαίνεται να υπάρχει και στις δυο περιπτώσει μεγάλο ζήτημα οξείδωσης, με βάση τη σχετικά μακρινή φωτογραφία, που αποκαλύφθηκε μετά το “σκάψιμο” και την απομάκρυνση της τσιμεντένιας επικάλυψης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αλλά και μηχανικοί με τους οποίους επικοινώνησε το Kozanimedia, τα εξωτερικά, λεπτά σίδερα δείχνουν να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ υπογραμμίζουν πως πιθανόν η κόκκινη “σωλήνα” ψηλά να ευθύνεται για την οξείδωση στο σημείο, λόγω υδάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here