Στις 31 του μηνός η Ελλάδα παραδίδει την Ολυμπιακή φλόγα για την τέλεση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη διοργανώτρια χώρα, Νότια Κορέα. Για την διαδικασία αυτή, που θα λάβει χώρα στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, επιλέχθηκε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του σκι, με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό, Ιωάννης Πρώιος. Ο αθλητής, λίγο πριν την κορυφαία αυτή στιγμή, μίλησε αποκλειστικά στη ΣΕΝΤΡΑ περιγράφοντας τα συναισθήματα του αλλά και τις προσδοκίες του για την μετέπειτα αθλητική του πορεία.

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Παπαδόπουλο

Γιάννη, είσαι ο αθλητής που επιλέχθηκε να παραδώσει την Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα στα χέρια των Κορεατών διοργανωτών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018. Θα μπορούσες να μας πως πληροφορήθηκες το γεγονός αυτό και τα συναισθήματα σου;
Το γεγονός αυτό το πληροφορήθηκα από τον πατέρα μου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι προτάθηκα ως τελευταίος λαμπαδηδρόμος στο τεχνικό συμβούλιο και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Η τιμή για εμένα είναι πολύ μεγάλη καθώς επιλέχθηκα ανάμεσα σε πολύ καλούς αθλητές με αξιοσημείωτες διακρίσεις. Εκτός αυτό όμως, νιώθω ότι φέρω μεγάλη ευθύνη καθώς στο παρελθόν η ολυμπιακή φλόγα έχει μεταφερθεί από βαρυσήμαντους ανθρώπους στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, κάτι που δείχνει το πόσο τιμητική είναι αυτή η θέση για εμένα!

Ήταν κάτι που το περίμενες ή σου ήρθε όπως λέμε ανέλπιστα;
Δεδομένου ότι πέρυσι η αγωνιστική σεζόν μου ήταν αρκετά επιτυχημένη μιας και είχα αρκετές διακρίσεις τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο όσο και σε διεθνές, η αλήθεια είναι ότι περίμενα να συμπεριληφθώ στο σύνολο των λαμπαδηδρόμων, αλλά δεν περίμενα η θέση που θα κατέχω ανάμεσα σε αυτούς να είναι τόσο τιμητική.

Ξέρουμε πως ήδη μετράς πολλές επιτυχίες, θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία σου;
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησα να μετράω διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, κάτι που προέκυψε από πολύ κόπο, επιμονή αλλά και υπομονή, μιας και πριν από το διάστημα αυτό, «δούλευα» πάρα πολύ σκληρά χωρίς να έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι, θα έλεγα ότι πριν δύο χρόνια κατά ένα περίεργο τρόπο η βελτίωσή μου ήταν πραγματικά ραγδαία στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού πέτυχα αποτελέσματα που δε θα τα φανταζόμουν. Ωστόσο, με έκανε πολύ χαρούμενο η σεζόν που πέρασε μιας και η βελτίωσή μου δε σταμάτησε και ήταν ακόμα πιο επιτυχημένη. Τέλος, η αυλαία των αγώνων της φετινής σεζόν άνοιξε πολύ καλά στους διεθνείς αγώνες που συμμετείχα στη Νέα Ζηλανδία με αποκορύφωμα την κατάκτηση μιας δεύτερης θέσης σε έναν αγώνα με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο αθλητών και ελπίζω να συνεχιστεί κατά αυτό τον τρόπο.

Ξέρουμε πως διατηρείς προσδοκίες αλλά ταυτόχρονα και χαμηλό προφίλ, ωστόσο θα θέλαμε να μας πεις τι προσδοκείς από δω και πέρα, τι στόχους έχεις.
Νομίζω σε όποιον και να τεθεί αυτή η ερώτηση θα απαντήσει ότι στόχος του είναι η συνεχής βελτίωση και αυτό επιτυγχάνεται ξεπερνώντας συνεχώς τα όρια και βγαίνοντας έξω από το «comfort zone» που λένε και οι Αμερικάνοι. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, επιδιώκω οι διακρίσεις μου να είναι ακόμα μεγαλύτερες φέτος στους διεθνείς αγώνες κάτι που ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόκριση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το σημαντικότερο θα με «boostαρει» ψυχολογικά να συνεχίσω τον δύσκολο αγώνα που δίνω καθημερινά κάνοντας αυτό που αγαπώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here