Βουνό ή θάλασσα; Το δίλημμα αυτό απασχόλησε τους ταξιδιώτες της Μεγάλης Εβδομάδας, οι οποίοι ψήφισαν… και τα δύο.

Γράφει η: Μαρία Μπακοπούλου

Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το Πάσχα και φέτος ήταν η Πελοπόννησος, η οποία αναδεικνύεται για μεγάλο μέρος των Ελλήνων ταξιδιωτών πρώτη επιλογή προορισμού, για το σύνολο της εορταστικής περιόδου, ενώ ακολούθησαν το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια και ο Πλαταμώνας.

Μεγάλη αύξηση, αναφορικά με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, παρατηρήθηκε και στα Επτάνησα, με μεγάλη πρωταγωνίστρια και φέτος την Κέρκυρα, ενώ ξεχώρισε  και η Κρήτη, με τη μερίδα του λέοντος να διεκδικούν τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Πάντως, σύμφωνα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η πληρότητα στα ξενοδοχεία έφτασε το 80-90%, ενώ ανά περιοχές ήταν και 100%.

Πάσχα με… τοπικό χαρακτήρα

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες ταξιδιώτες έδειξαν για άλλη μια χρονιά προτίμηση σε ελληνικούς προορισμούς με ιδιαίτερα ήθη και έθιμα του Πάσχα, αλλά και έντονο τοπικό χαρακτήρα.

Εκτός από την Κέρκυρα, τέτοιοι προορισμοί ήταν το Λεωνίδιο, η Χίος, η Ύδρα, η Πάρος, η Ρόδος, η Σύρος, η Τήνος, οι Σποράδες, αλλά και η δυτική Μακεδονία.

Αρκετοί ψηφίζουν και εξωτερικό

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, και αυτοί που προτίμησαν να εκμεταλλευτούν τις ημέρες άδειάς τους το Πάσχα, κάνοντας μια μικρή απόδραση σε προορισμούς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, οι Έλληνες εκδρομείς επέλεξαν και αυτό το Πάσχα να κάνουν ταξίδια που έχουν με έντονο το στοιχείο της Ορθοδοξίας, όπως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, της Αλεξάνδρειας και την Κωνσταντινούπολη, η οποία έδειξε να κερδίζει ξανά έδαφος, μετά τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν συντελέσει στην κάμψη της τουριστικής κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Κύπρος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής φέτος το Πάσχα, όπως και τα ταξίδια στο Μαρόκο, το Ντουμπάι, την Τυνησία, την Ιορδανία. Αρκετοί, δε, Έλληνες ταξιδιώτες επέλεξαν και ευρωπαϊκούς προορισμούς, λιγότερο ωστόσο, σε σχέση με τα Χριστούγεννα: Λαμπερές μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, αλλά και η Πράγα και η Βουδαπέστη ήταν ανάμεσα στις σταθερές αξίες εδώ και χρόνια, χαμηλά, ωστόσο, στη λίστα, σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς της Μεσογείου.

fmvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here