«Και λεγόμαστε άνθρωποι…»

Καστοριά 4/12/2017 – 21ος αιώνας

Για μια ακόμα φορά το ίδιο θέαμα… Μια ψυχή που δεν φταίει δηλητηριασμένη στην άκρη του δρόμου της πολιτισμένης μας πόλης.

Ένα ακόμα έγκλημα χωρίς τιμωρία …  «Αλλά δε βαριέσαι ένα αδέσποτο ήταν …» θα πουν οι περισσότεροι ή  κάποιοι πιο ευαίσθητοι «κρίμα το ζωντανό» ή οι πιο φιλόζωοι θα βρίζουν και θα απειλούν τον εγκληματία πως θα του δώσουν φόλα να φαει αν τον πιάσουν.

Κοιτάζω τον κόσμο γύρω μου και μελαγχολώ . Τι χρειάζεται πια ακόμα για να ταραχτούμε σαν κοινωνία; Ίσως καταλάθος να βάλει κάποιο παιδάκι στο στόμα του το δηλητήριο για να ευαισθητοποιηθούμε;  Ε Ναι τότε θα ταραχτούμε , θα έρθουν τα κανάλια , θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο , θ ανάψουμε κεράκια στην πλατεία για το αθώο θύμα.

Το θέμα με τα συγκεκριμένα σκυλάκια στην Χλόη έχει μεγάλη Ιστορία. Η μαμά σκύλα είναι στην περιοχή ήσυχη και φιλική εδώ και δυο περίπου χρόνια. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τον δήμο για να γινει στείρωση από πέρσι τον Μάιο. Ο δήμος ανταποκρίθηκε , έστειλε κάποιον και την πήρε για στείρωση όμως σε μια μέρα η σκύλα είχε γυρίσει πισω χωρίς ίχνος επέμβασης. (ο συνεπέστατος αυτός κύριος άπλα την πήγε παραπέρα και την παράτησε  πετώντας εύκολα από πάνω του το «πρόβλημα» . Ελπίζω να μην πληρώθηκε κι ολας για την στείρωση… ή μήπως αυτή ήταν η οδηγία από τον δημο;;;;)  Λίγες μέρες μετά η σκυλίτσα έμεινε έγκυος και  έκανε 3 όμορφα κουταβάκια. Από τότε μένουν όλα εκεί στην γειτονιά. Ο δήμος έχει ενημερωθεί καθώς και η φιλοζωική της Καστοριάς όμως καμία κινήσει καμία ενέργεια. Φυσικά …άλλωστε αργούν οι εκλογές . Ποιος ασχολείται με τα παλιόσκυλα. Τόσα σπουδαία θέματα έχουν να λύσουν.

Φωτογραφία από το Καλοκαίρι

Σήμερα όμως το έγκλημα έγινε  και ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Κατηγορούμε  τον δήμο Καστοριάς και όποιον εμπλέχθηκε στην υπόθεση ως ηθικό αυτουργό αυτού του εγκλήματος. Αν η στείρωση είχε γίνει τώρα τα παιδιά μας δεν θ αντίκριζαν το πρωί αυτό το θέαμα με λυγμούς. Μια ψυχή που δεν έφταιγε τίποτα δεν θα πέθαινε μέσα σε σπασμούς. Τα αδέλφια του και η μητέρα του περιμένουν πιο πέρα την σειρά τους. Εγκληματίες , παλιανθρώπους να ρίξουν δηλητήριο άλλωστε διαθέτουμε αυτό έχει αποδειχθεί…  Ανθρώπους να ενδιαφερθούν και να ενεργήσουν σαν άνθρωποι άραγε διαθέτει αυτή η πόλη;;;

 “Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα”

Μαχάτμα Γκάντι

Βασίλης Κοκκότης

Μίλτος Αντωνιάδης

Χλόη Καστοριά

Πηγή: enasperiplanomenos.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here