Ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας  με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς διοργανώνει την Κυριακή 19/9/2021 στις 18:30 τη δράση “Μετακινούμαστε βιώσιμα – Μένουμε υγιείς“, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς  (πρώην κτίριο ΕΡΤ3  πιάτσα ΤΑΞΙ) .

Οι δραστηριότητες που θα γίνουν από μέλη και εθελοντές του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες κι έχουν σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, καθώς και την ενδυνάμωση των στάσεων αποδοχής της διαφορετικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν  βιωματικές δραστηριότητες εξοικείωσης με την τυφλότητα και τα προβλήματα όρασης που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την κινητικότητα των ατόμων. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να βιώσουν την εμπειρία ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη μετακίνησή του.

Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της γραφή Braille , καθώς επίσης θα προβληθεί βίντεο  σχετικό με τη καθημερινότητα των ατόμων με τύφλωση και προβλήματα όρασης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here