Ενα μέτρο που ναι μεν παρέχει ασφάλεια στις γυναίκες ψήφισε η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία, αλλά παράλληλα αποστερεί αρκετές ευκαιρίες προσέγγισης και…. γνωριμιών.

Με νόμο που ψηφίστηκε λοιπόν, το δημόσιο “καμάκι” θα επιφέρει πρότιμο 750 ευρώ (!). Στόχος είναι οι γυναίκες να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και ότι θα παρενοχλούνται σε αυτούς από περαστικούς.

Οτιδήποτε παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια, εμπίπτει στην κατηγορία του προστίμου, όπως για παράδειγμα, σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν γυναίκες, όπως επίσης και οι επιθετικές συμπεριφορές.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση αυτή γιατί τελευταία είχαν γίνει πολλές επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς και οδήγησαν αρκετές να φορούν παντελόνια αντί για φούστες για να προστατευτούν από εφαψίες. Οι επικριτές του νομοσχεδίου ωστόσο λένε, ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα στον έρωτα αλά γαλλικά, προσθέτοντας ότι οι διατάξεις του δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη, έστω και αν για τις γυναίκες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λυτρωτικός.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here