Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΕΜΑ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 10ης Δεκεμβρίου, που έγινε μετά την οριστικοποίηση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Master Plan για την Απολιγνιτοποίηση και την παρουσίαση του στις 9/12/2020, από τον Υπουργό κο Χατζηδάκη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου επιβεβαιώθηκε ότι τα 15 σημεία της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής του κ. Κασαπίδη, δεν συμπεριλήφθηκαν στο Master Plan, η Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ»  ζήτησε  δια της επικεφαλής της να συζητηθεί το θέμα ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Η πρόταση έπεσε στο κενό.

Παρέμβαση υπέρ της πρότασης του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για να συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα του Master Plan έκανε  και ο επικεφαλής της Παράταξης «Ανατροπή Δημιουργία», που όμως και αυτός δεν εισακούστηκε.

Ο Περιφερειάρχης αφού έκανε μια γενική ενημέρωση στην έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν ανέφερε ούτε λέξη για την αγνόηση των προτάσεων της Περιφέρειας από το Υπουργικό Συμβούλιο έχοντας πρόθεση προφανώς να ξεπεράσει σιωπηρά το θέμα.

Αντίθετα, ο κος Κασαπίδης, γνωστός πλέον για τις συνεχείς μεθοδεύσεις του, όταν διατυπώθηκε η πρόταση για πρόταξη του θέματος λόγω της σπουδαιότητας του,  αντιπρότεινε το θέμα να συζητηθεί στο τέλος της Συνεδρίασης «αν προλάβουμε», όπως αυτολεξεί είπε.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Κασαπίδης και οι Σύμβουλοι του ψήφισαν το θέμα να συζητηθεί ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

Η υποβάθμιση του θέματος από την Περιφερειακή Αρχή και η μηδενική της αντίδραση, ενώ οι προτάσεις της αγνοήθηκαν αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι οι προτάσεις αυτές έγιναν τελικά για τα «μάτια» μιας δήθεν διεκδίκησης.

Το Master Plan ξεκινά δυστυχώς να εφαρμόζεται καθώς έχει εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή και το Υπουργικό Συμβούλιο και ο κ. Κασαπίδης «έκλεισε για άλλη μια φορά το μάτι» στην Κυβέρνηση για να μην ανησυχεί.

Η Περιφέρεια δύο ταχυτήτων, ο χρόνος που δεν βγαίνει, οι ασαφείς επενδύσεις  και η εξόφθαλμη εξυπηρέτηση συμφερόντων, φαίνεται ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη και τους συμβούλους του.

Ως Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέλοντας να δώσουμε ένα καθαρό μήνυμα στην Κοινωνία που μας παρακολουθεί και να τονίσουμε την σημασία που έχει το Master Plan για τη ζωή μας και τον τόπο μας, αποφασίσαμε την συμβολική αποχώρησή μας από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αρνούμαστε να είναι η ζωή μας τελευταίο θέμα.

Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΕΜΑ

Η κωλυσιεργία και ο εμπαιγμός έχουν όρια.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Παρατάξεων δια των Επικεφαλής
Θόδωρος Καρυπίδης. Ανατροπή – Δημιουργία
Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ΕΛΠΙΔΑ

Απάντηση της Περιφερειακής Αρχής

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι για ακόμα μια φορά οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις της κα. Ζεμπιλιάδου και του κ. Καρυπίδη συμπλέουν στην παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας και τη δημιουργία εντυπώσεων. Όμως είμαστε αναγκασμένοι να μην τους το επιτρέψουμε άλλο.

Παρόλο που ο Περιφερειάρχης δέχτηκε το θέμα της απολιγνιτοποίησης και του ΣΔΑΜ, μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, να εισαχθεί σε συζήτηση εκτάκτως ως σημαντικό, όπως προτάθηκε από την κα. Ζεμπιλιάδου, αυτό δε κατέστη δυνατόν με ευθύνη της ίδιας και του κ. Καρυπίδη.

Προτίμησαν παρά τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για συζήτηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης  αμέσως μετά από τα δυο θέματα της ημερήσιας διάταξης, τονίζοντας τους μάλιστα ότι το θέμα θα συνεχίσει να μας απασχολεί και σε επόμενα Περιφερειακά Συμβούλια οι παρατάξεις της κα. Ζεμπιλιάδου και του κ. Καρυπίδη προτίμησαν για τη δημιουργία εντυπώσεων να αποχωρήσουν.

Επειδή πιστεύουμε ότι το θέμα δίκαιης μετάβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι πεδίο πρόσκαιρου εντυπωσιασμού και φυγομαχίας, αποφασίσαμε να αναβληθεί η συζήτηση του και να πραγματοποιηθεί αύριο σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με κύριο και μοναδικό θέμα .

Περιμένουμε και καλούμε τις παρατάξεις που σήμερα αποχώρησαν σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο στο μέτωπο των εξελίξεων που θα καταλήγει σε σύνθεση απόψεων και προτάσεων για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here