Για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται για τα μπλόκα του 2019 των αγροτών, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς και πρόεδρος της επιτροπής μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.

Η έρευνα πραγματοποιείται για την κινητοποίηση που συμπεριλάμβανε και ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εγνατίας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας. Ο κ. Μόσχος κάνει λόγο για εκφοβισμό από πλευράς Πολιτείας, λέγοντας παράλληλα ότι δεν έχει κάτι εναντίον της Αστυνομίας και του εισαγγελέα, οι οποίοι, όπως είπε, κάνουν τη δουλειά τους.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κτηνοτρόφος Θωμάς Μόσχος σημειώνοντας πως: «Η κυβέρνηση και ο τοπικός βουλευτής μας ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την αγροτική παραγωγή που τον Νοέμβριο, δηλαδή, λίγους μήνες μετά που πήρανε τα ηνία της χώρας δώσανε εντολή ώστε να ξεκινήσουν αγροτοδικεία και αυτήν την στιγμή που μιλάμε η αστυνομία και ο εισαγγελέας καλούν αγρότες για κατάθεση για τα μπλόκα. Εν το μεταξύ, Ισπανία και Ιταλία στήριξαν τους κτηνοτρόφους με 30 ευρώ ανά ζώο και στην Ελλάδα με 4 ανά ζώο, γιατί λέει, δεν βρίσκανε την φόρμουλα πως να δικαιολογήσουν στην Ευρώπη ότι χάσαμε χρήματα λόγο κορονοϊού (για τα διόδια υπήρχε φόρμουλα)… είναι πάντως ωραίο πράγμα το ότι πηγαίνουν ταξιδάκια σε κολλητούς για φωτό και τσιπουράκι και έτσι διαλαλούν ότι στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here