Εικόνες που ντροπιάζουν δημοσίευσε η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που αποτυπώνουν την ασυνειδησία κάποιων σε υπερθετικό βαθμό καταστρέφοντας το περιβάλλον.

Για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της αδιαφορίας και της ασυνειδησίας κάποιων συμπολιτών μας που συνεχίζουν να πετάνε ότι δεν τους είναι χρήσιμο στο περιβάλλον αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλούν.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν από την Εταιρία Προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς : «Από το 2020 η Ελλάδα μείωσε το πρόστιμο για πρώτη φορά από την Ε.Ε 1,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου το 30% από αυτά πού πλήρωνε για τις παράνομες χωματερές . Δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ‘«αγκάθι» δεν παραμένει να υφίσταται για τούς δήμους από ασυνείδητους πολίτες που απορρίπτουν οτιδήποτε σε απομονωμένες περιοχές ρεμάτων.

Η εν λόγω περιοχή που αναφερόμαστε βρίσκεται κοντά στον οικισμό Πορειάς στα όρια του επαρχιακού δρόμου Άργους Ορεστικού. – Χιλιοδένδρου. Το ρέμα που ξεπερνά τα 250μ. μήκος έχει γεμίσει απορρίμματα διαφόρων επικίνδυνων υλικών που δεν ανακυκλώνονται και βλάπτουν το περιβάλλον.

Η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς (Ε.Π.Π) στο πλαίσιο έρευνας για την παρακολούθηση της πανίδας στο νομό Καστοριάς, έχει τοποθετήσει καταγραφικές κάμερες στην περιοχή τής χωματερής για την παρακολούθηση των ζώων που προσεγγίζουν στην περιοχή .

Κάνουμε γνωστό ότι όσοι θα καταγράφουν από τις κάμερες να κάνουν απόρριψη σκουπιδιών στην περιοχή τα στοιχεία αυτά θα παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here