Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ταφή των πρώτων νεκρών στο νέο Κοιμητήριο στον Άγιο Χαράλαμπο

Με …δόσεις αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο Κοιμητήριο της Καστοριάς, αφού σκοπός του δήμου Καστοριάς, αφού λάβει την τελευταία απαραίτητη έγκριση (ρυμοτομικού σχεδίου), είναι να βάλει μπρος τα μηχανήματα και να αρχίσουν οι εργασίες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι πρώτοι τάφοι έως το τέλος του έτους, καθώς στο υφιστάμενο Νεκροταφείο (Νταηλάκη) έχει δημιουργηθεί το …αδιαχώρητο.

Το έργο, καθώς δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση για το σύνολό του (ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη), θα κατασκευαστεί σταδιακά και θα ξεκινήσει με ίδιους πόρους του δήμου, στην περιοχή του Αγίου Χαράλαμπου, σε έκταση 28 στρεμμάτων, ενώ ήδη έχει εξασφαλιστεί το κονδύλιο για την περίφραξη. Την κατασκευή του Παρεκκλησίου θα αναλάβει η Μητρόπολη Καστοριάς.

Το θέμα της χωροθέτησης, θα συζητηθεί την Παρασκευή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε άμεσα να αποσταλεί ο φάκελος στο υπουργείο για να λάβει τη ρυμοτομική έγκριση, ενώ στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αρχαιολογία, καθώς στο χώρο έχουν βρεθεί αρχαία θεμέλια, τα οποία δεν έχουν ακόμη χρονολογηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Κωτούλα, έχει ήδη «παραχωρηθεί» έκταση 800 τ.μ. στην Αρχαιολογία, όπου θα γίνουν ανασκαφές για ένα τρίμηνο.

Γιάννα Λούσιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here