«Εμπρός λοιπόν για να νικήσουμε το χθες, εμπρός για να μονιάσουμε κι άλλο! Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στην ιστορία μας, το χρωστάμε στο μέλλον! Εμπρός στον αγώνα, στον αγώνα μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής. Να στείλουμε το μήνυμα της νίκης. Από τοπικό διαμέρισμα σε τοπικό διαμέρισμα. Από γειτονιά σε γειτονιά. Από σπίτι σε σπίτι. Εμπρός λοιπόν στη νίκη. Στη μεγάλη νίκη της Κυριακής της 26ης Μαΐου».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, από την γεμάτη κόσμο πλατεία του Άργους Ορεστικού, κατά την κεντρική ομιλία του, που ρίχνει την αυλαία του προεκλογικού αγώνα.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη», επεσήμανε κατά την ομιλία του πως «Είμαστε ο συνδυασμός που απευθυνθήκαμε σε όλους τους συμπολίτες μας, χωρίς καμία διάκριση. Μας αγκαλιάσατε, μας εμπιστευτήκατε, μας δώσατε δύναμη και κουράγιο να φτιάξουμε έναν συνδυασμό και ένα ψηφοδέλτιο που χώρεσε μέσα του, αντιπροσωπευτικά όλους σχεδόν τους συμπολίτες μας. Νιώθω την συγκίνηση μεγάλη, αλλά και την ευθύνη μέγιστη, όταν αντικρίζοντας απόψε όλους τους συνεργάτες μου, διαπιστώνω και πάλι, και αυτό χάρη στη δική σας ολόψυχη συμπαράσταση και βοήθεια, ότι βρίσκονται μαζί μας άνθρωποι από το πιο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η τοπική μας κοινωνία. Και είμαστε βέβαιοι ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού διαθέτει ένα μεγάλο σύνολο αξιόλογων ανθρώπων. Και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους» συμπληρώνοντας πως «Η πολυφωνία ανθρώπων από διαφορετικά ιδεολογικά μετερίζια είναι το πλεονέκτημα του συνδυασμού μας. Προσωπικότητες πολιτικοποιημένες και όχι δογματικά προσηλωμένες στις κομματικές επιταγές υπάρχουν σε όλους τους χώρους και σε όλα τα κόμματα. Το να ομονοήσουν, όμως, αυτοί οι άνθρωποι για το κοινό καλό, κλείνοντας τα αυτιά στις κομματικές Σειρήνες, δεν είναι αυτονόητο ούτε εύκολα κατορθωτό στη χώρα μας, ακόμα και στο επίπεδο ενός μικρού δήμου. Η ανεξαρτησία δεν είναι για μας, λοιπόν, μια καιροσκοπική σημαία ευκαιρίας, ούτε γράμμα κενό περιεχομένου, είναι χειροπιαστή πρακτική, είναι τα ίδια τα πρόσωπα με σάρκα και οστά. Αυτή την ανεξαρτησία, την πολυχρωμία, την ομαδικότητα, τη συλλογικότητα, στην έκφραση ιδεών και προσώπων, διαφυλάξαμε και θα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού κι έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον των συμπολιτών μας».

Κλείνοντας την ομιλία του, και εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Κεπαπτσόγλου κάλεσε τον λαό του Άργους Ορεστικό σε συνένωση: «Ας ενωθούμε όλοι οι απαιτητικοί πρώτα από τον εαυτό μας. Ας συμπορευθούμε όλοι όσοι δεν αντέχουμε το λίγο και το μικρό. Ας δυναμώσουμε τη φωνή μας όλοι όσοι δεν συμβιβαζόμαστε με το παρόν. Ας συμμαχήσουμε όλοι όσοι θέτουμε την κοινωνία πάνω από τα άτομα. Ας συγχρονιστούμε όλοι όσοι αρνούμαστε την αδιαφορία και την ιδιώτευση. Ας συναντηθούμε όλοι όσοι δεν θέλουμε να περιμένουμε το αύριο. Και είμαστε πολλοί! Είμαστε δυνατοί, γιατί έχουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε το δίκιο της ανιδιοτέλειας, τη δύναμη της προσφοράς, την ισχύ των πολλών! Κι εσείς φίλοι συνδημότες είστε από αυτούς. Από αυτούς που νικούν την απάθεια, που αδιαφορούν για την εύκολη και επιφανειακή κριτική, που δεν ανέχονται τη μετριότητα και τη μιζέρια».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πάνου Κεπαπτσόγλου καθώς και φωτορεπορτάζ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here