Για περισσότερο από μία δεκαετία φέρεται να λειτουργούσε το κύκλωμα «λαδωμένων» εξεταστών και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, η Υπηρεσία έκλεισε για το κοινό προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως υπόθεση. Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επισημαίνει ότι «με δική του απόφασή του, την περασμένη Τρίτη, 8 Μαΐου, έδωσε εντολή να κλείσει για το κοινό, η υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κέρκυρας, προκειμένου να διευκολυνθεί απερίσπαστα η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Δώσαμε εντολή στη Υπηρεσία Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κέρκυρας, να διευκολύνει με κάθε τρόπο τον έλεγχο των επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει στοιχεία για εμπλοκή τουλάχιστον έξι ατόμων -εξεταστών και διοικητικών υπαλλήλων- σε βάρος των οποίων θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ασκηθούν διώξεις. Μάλιστα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και πρόσωπα που κατείχαν «υψηλές» θέσεις στην υπηρεσία και σήμερα είτε είναι αλλού, είτε ακόμα έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Πήρε δίπλωμα χωρίς καλά – καλά να μιλάει ελληνικά

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Εσωτερικές Υποθέσεις έχουν συλλέξει στοιχεία για «λάδωμα» από τουλάχιστον δέκα σχολές οδηγών, με τις ταρίφες να ξεκινούν από τα 200 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 700 ευρώ, ανάλογα με το είδος του διπλώματος. «Δεν υπήρχε άνθρωπος στο νησί που να μην ήξερε για τη διαφθορά στη Διεύθυνση», αναφέρουν στο reader.gr πηγές από το νησί. Για να καταλάβει κανείς τις «μπίζνες» που έκανε το κύκλωμα, αρκεί να αναφέρουμε πως πέρασαν τις γραπτές εξετάσεις ακόμη και άτομα που γνώριζαν καλά – καλά την ελληνική γλώσσα. Βέβαια, υπάρχουν ενδείξεις για περιπτώσεις υποψηφίων οδηγών που ήταν τόσο… αδέξιοι, με αποτέλεσμα οι «μιλημένοι» εξεταστές να δειλιάσουν και να τους κόψουν, χάνοντας το «δωράκι».

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο νυν διευθυντής και οι νυν τομεάρχες της Υπηρεσίας δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά αντιθέτως συμβάλουν καθοριστικά στις έρευνες.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here