«Ομάδα από ιδιωτικά θεραπευτήρια μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα. Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας δέχονται μεγάλη πίεση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας – «Η πρόωρη χαλάρωση θα φέρει περισσότερους θανάτους», πρόσθεσε – Διπλασιασμός των απολαβών στο προσωπικό του ΕΣΥ που μετέβη στη Βόρεια Ελλάδα, για όσο διάστημα προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί

Στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία συμμετείχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι ομάδα γιατρών από ιδιωτικά θεραπευτήρια μεταβαίνουν στην περιοχή, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Επεσήμανε, δε, ότι μία ενδεχόμενη πρόωρη άρση του lockdown, θα είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους νεκρούς και ασθενείς.

Πιο αναλυτικά: 

«Ο ΠΟΥ είναι σημαντικός εταίρος της χώρας. Να πω ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα. Κάθε 17 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορωνοϊό στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόωρη χαλάρωση των μέτρων, διότι θα έχουμε περισσότερους θανάτους και κρούσματα. Χώρες όπως το Ισραήλ σκοπεύουν να επαναφέρουν το lockdown. Αυτό θα μας καθορίσει την περαιτέρω στάση μας.

Στη Βόρεια Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τεράστια πίεση, γίναμε όλοι μάρτυρες της τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων. Όλα τα νοσοκομεία δοκιμάζονται και πιέζονται και η εντολή του πρωθυπουργού είναι να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Έχουν πάει 167 γιατροί και επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, για να στηρίξουν τη μάχη αυτή.

Ανακοινώνω ότι, πολυμελής ομάδα γιατρών των ΥΓΕΙΑ, Metropolitan και General, μεταβαίνουν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια.

Από τον όμιλο Ιασώ ανεβαίνουν εντατικολόγοι.

Με διάταξη που καταθέτουμε αύριο στη Βουλή, όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ θα δουν διπλασιασμό των μισθών τους για όσο διάστημα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι για τον τρόπο που θα κληθούμε να οργανωθούμε και να εμβολιάσουμε τους πολίτες. Γίνεται για πρώτη φορά μία συνολική προσπάθεια στην Ευρώπη. Με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, θα παραλάβουμε τα εμβόλια και την επομένη της παραλαβής, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρση του lockdown, είπε ότι με φροντίδα του πρωθυπουργού και την εμπιστοσύνη στους ειδικούς, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με προσοχή. «Από τη στιγμή που υπάρχει ελπίδα με τα εμβόλια και με σεβασμό ο ένας για τον άλλον, θα φροντίσουμε ώστε να φτάσουμε στην ώρα που η επιστήμη θα δώσει λύσεις», τόνισε.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here