Ανοικτή είναι από χθες το βράδυ η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για την αίτηση χορήγησης του μερίσματος όπως ενημέρωναν με συνεχή ροή ειδήσεων τα dikaiologitika news. Εκτός από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι για να πάρουν το Κοινωνικό Μέρισμα 2018 θα πρέπει να διαθέτουν και υπομονή.

Προβλήματα παρουσιάζονται κατά διαστήματα στην πλατφόρμα αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018. Το koinonikomerisma.gr κατά διαστήματα και σε αρκετά στάδια της αίτησης πέφτει. Αν και η ΗΔΙΚΑ έκανε ότι ήταν δυνατόν για να αντέξει η πλατφόρμα, το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που δεν άντεξε.

Η πλατφόρμα σήμερα το πρωί είναι σε λειτουργία αλλά ανα διαστήματα παρουσιάζει προβλήματα και οι αιτούντες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να καταθέσουν την αίτηση, αριθμός στον οποίο το σύστημα φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι τα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού.

Από την ΗΔΙΚΑ μιλώντας στα dikaiologitika news εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένα τα προβλήματα που αφορούν τα ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, καθώς αυτά έχουν ήδη δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2017.

Βέβαια, απαραίτητη είναι η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων, μέσω της ειδικής φόρμας που πρέπει τα ίδια να συμπληρώσουν.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν μερίσματος, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνταν εντός του 2017 ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.

Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν κάποιος έχει φιλοξενηθεί για μόλις ένα μήνα εντός του 2017. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα έχουν και αλλοδαποί, αρκεί να πληρούν το κριτήριο νόμιμης και μόνιμης διαμονής για μία πενταετία στην Ελλάδα.

Αν κατά τα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη να διορθώσετε τα στοιχεία σας σε ΚΕΠ ή στον ΕΦΚΑ, για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που κάνατε, πρέπει να ζητήσετε να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού σας κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.

Ενα ακομα λάθος που βγάζει σε πολλούς δικαιούχους η εφαρμογή koinonikomerisma.gr και τους πεταει εκτος απο το κοινωνικό μέρισμα είναι η υποχρεωτική διαμονή στην Ελλάδα για 5 χρόνια. Το λάθος αυτό το βλέπουν και πολίτες που έχουν δηλώσεις τα τελευταία χρόνια οποτε φαίνεται να ειναι λάθος της εφαρμογής και αναμένετε να διορθωθεί άμεσα.

merisma lathos

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here