Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα επρόκειτο να ανοίξει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο η φόρτωση του συστήματος παρουσίασε… δυσκολίες

«Πεσμένη» φαίνεται ότι έιναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, μέσω της οποίας μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα επρόκειτο να ανοίξει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 07.12.2018, ωστόσο το σύστημα δεν φάνηκε να… ανταποκρίνεται.

Όποιος προσπαθεί αυτή την ώρα να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr, βλέπει μία εικόνα, η οποία πληροφορεί ότι «η εφαρμογή είναι προσωρινά μη διαθέσιμη».

Πάντως σε κάποια στιγμή, φαινόταν η σελίδα να μην έχει καν πρόσβαση και η εικόνα που αντίκρυζαν οι ενδιαφερόμενοι ήταν η κάτωθι:

merisma

Λίγο μετά τις 9.30 η σελίδα φάνηκε να λειτουργεί εμφανίζοντας την παρακάτω εικόνα:

merisma__2_

Παρόλα, αυτά λίγα λεπτά αργότερα η πλατφόρμα εμφάνιζε ξανά το μήνυμα «προσωρινά μη διαθέσιμη». Από την ΗΔΙΚΑ αναφέρθηκε ότι η πλατφόρμα δεν είχε ακόμη φορτωθεί και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι έβλεπαν τα εν λόγω μηνύματα.

Η πρώτη πληρωμή, εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα και ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό περιουσιακό όριο τίθεται στα 125.000 αντί για 120.000 ευρώ πέρυσι, ενώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού – ενήλικο ή ανήλικο – το όριο προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι.

Η κλίμακα τερματίζει στα 185.000 ευρώ αντί για τα 180.000 ευρώ πέρυσι.
Την ίδια στιγμή διατηρούνται οι ίδιες εισοδηματικές κλίμακες, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν κερδίζει ή χάνει το μέρισμα εξαιτίας εισοδήματος.
Ωστόσο οι δικαιούχοι θα μετρήσουν απώλειες στο ποσό που τελικά θα λάβουν καθώς είναι “ψαλιδισμένο” από 50 έως 150 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here