Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και πιο ανατρεπτικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκε στο Ολυμ??ιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά με τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης

να ανατρέπει μετά από πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία του ΝΟ Ιωαννίνων και να αναδεικνύεται πολυνίκης με 21 μετάλλια (9-8-4) ενώ κέρδισε και την 1η θέση στη βαθμολογία με 293,5 βαθμούς.

Στη 2η θέση των μεταλλίων έγινε ακόμη μια έκπληξη αφού την κατέλαβε ο ΟΕΑ& ΝΑ Βόλου με 14 μετάλλια (9-2-3), ενώ 3ος ήταν ο ΝΟ Ιωαννίνων με 8 χρυσά , 10 ασημένια και 2 χάλκινα. Η ομάδα των Ιωαννίνων ήταν 2η στη βαθμολογία με 277,5 βαθμούς ενώ 3ος ήταν ο ΟΕΑ&ΝΑΒ με 188,5.

Κατά την 4η και τελευταία ημέρα της Α΄ φάσης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη κάτω από πολύ καλές συνθήκες και παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη πήραν μέρος με τις ομάδες τους σχεδόν όλοι οι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές οι οποίοι μάλιστα σε πολλές κούρσες βρέθηκαν αντίπαλοι όπως οι 4ες Ολυμπιονίκες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του ΝΟ Κατερίνης και ΕΝΟΑ αντίστοιχα στο σκιφ γυναικών με την Νικολαϊδου να παίρνει τη νίκη απέναντι στην συναθλήτρια της στη βάρκα της Εθνικής ομάδας αλλά στο τέλος να πανηγυρίζουν μαζί.

Μεγάλες μάχες έγιναν και στον τελικό των οκτακώπων γυναικών όπου το χρυσό κέρδισε ο ΟΕΑΝΑΒ με δεύτερο τον ΝΟΘ και τρίτο τον ΝΟΙ ενώ στους άνδρες ο ΝΟ Ιωαννίνων κατέκτησε τα δυο πρώτα μετάλλια έχοντας στις τάξεις του σπουδαίους αθλητές του παρόντος και του παρελθόντος όπως οι Ολυμπιονίκες Τσίλης και Τζιάλλας, αλλά και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Δημητρίου ενώ τρίτος ήταν ο ΝΟΘ που είχε στο πλήρωμά του τον αειθαλή και υπερμαραθωνοδρόμο πλέον Γιάννη Κουρκουρίκη.

Επόμενο ραντεβού πλέον στις 15 και 16 Ιουλίου στην Καστοριά όπου θα διεξαχθεί η Β΄ και τελευταία φάση του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Δείτε

Τα αποτελέσματα της Κυριακής ΕΔΩ

Τον συγκεντρωτικό πίνακα των μεταλλίων ΕΔΩ

Την τελική βαθμολογία της Α΄Φάσης ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here