Έξι βουλευτές-γιατροί έχουν δηλώσει προθυμία να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ – Τελευταίοι εθελοντές ο βουλευτής της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου

Συνολικά έξι βουλευτές ιατροί έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να συνδράμουν στην μάχη κατά της πανδημίας.

Οι τελευταίες επιστολές-δηλώσεις εθελοντικής προσφοράς που διαβιβάστηκαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα υπογράφονται από τον βουλευτή Λακωνίας με την ΝΔ Νεοκλή Κρητικό που έχει την ειδικότητα του χειρουργού θώρακος και την βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου, συνταξιούχο γυναικολόγο.

Ο κ. Κρητικός αναφέρει στην επιστολή του: «Δια της παρούσης και παρακινούμενος από τη χθεσινή δημόσια γνωστοποίηση συναδέλφων μου βουλευτών, σας γνωστοποιώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι τίθεμαι στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε το ίδιο είχα πράξει και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και επίσης έχω πράξει και τώρα σε συνεργασία με την Κεντρική Κλινική Αθηνών, της οποίας το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Έθνους για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις εθελοντικής προσφοράς του Γ. Λαμπρούλη (ΚΚΕ) και των βουλευτών της ΝΔ Χρ. ΚέλλαΚ. Μπλούχου και Β. Γιόγιακα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εδώ και αρκετό καιρό και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο Ε.Σ.Υ. στη “μάχη” ενάντια στην πανδημία με την ιδιότητα του γενικού χειρουργού-εντατικολόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here