Ήδη, σε ένα μήνυμα που θεωρήθηκε από πολλούς ως τελευταία προειδοποίηση, ο πρωθυπουργός, μέσω Twitter, κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην μετακινούνται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού – Τσιόδρας: Απαράδεκτο νησιά να έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό από επισκέπτες – Χαρδαλιάς: Γνωρίζουμε ποιοι περνούν από τα διόδια

Ένα από τα πιο κρίσιμα Σαββατοκύριακα στη μάχη κατά του κορωνοϊού είναι αυτό που διανύουμε, καθώς ο αριθμός νεκρών και κρουσμάτων στην Ελλάδα -και τον κόσμο- αυξάνεται διαρκώς. Ως ύστατο μέτρο, και μετά την εικόνα των πολιτών να εγκαταλείπουν άρον-άρον το «κλεινόν άστυ», σχηματίζοντας «ουρές» στα διόδια, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την επιβολή του μέτρου της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ήδη, σε ένα μήνυμα που θεωρήθηκε από πολλούς ως τελευταία προειδοποίηση, ο πρωθυπουργός, μέσω Twitter, κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην μετακινούνται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, επανέλαβε την έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, σχολιάζοντας ότι είναι απαράδεκτο νησιά να έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό από επισκέπτες, ενώ σημείωσε ότι στην Αθήνα και την Αττική εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου, ήταν επισκέπτης από την Αθήνα

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση σε όσους ταξίδεψαν, έστω να μην έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους στον τόπο που ταξίδεψαν, ενώ σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο να ταξιδεύουν πολλοί μαζί σε ένα αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα με τους… εκδρομείς των τελευταίων ημερών, η τάση που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες Αθηναίοι να «εξορμήσουν» σε επαρχία και νησιά, στα εξοχικά τους, έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, με τα μηνύματα που στέλνουν προς τους πολίτες να είναι σαφή: αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα πάμε προς ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, με έντονο ύφος, είπε: «Κάποιοι συμπολίτες μας παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό και το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, αλλά κάποιοι, δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, δεν τηρούν τις απαγορεύσεις. Η πολιτεία γνωρίζει και θα εξακολουθεί να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν από τα διόδια»…

Ο πρωθυπουργός, πάντως, στο πρόσφατο μήνυμά του, κάλεσε τους πολίτες να εκμεταλλευθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, κάνοντας μόνοι τους έναν περίπατο ή πηγαίνοντας για τρέξιμο. Μένει να δούμε αν θα εισακουστεί, ή θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here