Με… όπλο ένα διάγγελμα, αφού η φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν επιτρέπει πανηγυρικές φιέστες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει στο στίγμα για την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του τρίτου Προγράμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, το μήνυμα του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό προγραμματίζεται για την Τρίτη 21 Αυγούστου. Είναι πολύ πιθανό (δεν έχει ακόμη αποφασιστεί) να γίνει από κάποιο σημείο της χώρας – και όχι από το Μέγαρο Μαξίμου- ώστε να υπάρξει έντονος συμβολισμός για να δοθεί το μήνυμα για το τέλος της επιτροπείας και την επιστροφή της χώρας σε «ήρεμα νερά».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιζητούν από εδώ και στο εξής να στρέψουν την ατζέντα στο πεδίο της οικονομίας που κατ’ εκείνους είναι «προνομιακό». Επ’ αυτού αναμένεται και σκληρό… ροκ από αύριο Δευτέρα και για όλο το επόμενο διάστημα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη και άτυπη προεκλογική περίοδο. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν να αφήσουν στο μακρινό παρελθόν τα όσα τραγικά συνέβησαν τον Ιούλιο στην χώρα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, και αφού από αύριο ένα-ένα τα μέλη της κυβέρνησης επιστρέφουν στο κλεινόν άστυ, θα ετοιμαστεί και ο σχεδιασμός των επόμενων ημερών με βασικές προτεραιότητες του κ. Τσίπρα τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και εν συνεχεία την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος θα αποτελέσει ορόσημο με το «καλάθι» να περιλαμβάνει, όπως όλα δείχνουν, την εξαγγελία για μη περικοπή συντάξεων από 1/1/2019.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here