Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό της Άνοιξης 2021» και για ζημίες εξαιτίας άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σε αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ επισπεύθηκαν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων  συνολικού ύψους 44.823.307,35 ευρώ σε 14.527 δικαιούχους παραγωγούς.

Με την πληρωμή αυτή σχεδόν ολοκληρώνεται η εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων, για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2021.

Όπως δήλωσε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου:

 «Μία ακόμη δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Οι παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα την προηγούμενη περίοδο, θα λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται στον χρόνο που είπαμε. Μεταξύ αυτών και οι φασολοπαραγωγοί της Καστοριάς. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και την Διοίκηση του ΕΛΓΑ για την άμεση ανταπόκριση στις αιτιάσεις των αγροτών μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here