Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης • Εκκενώσεις οικισμών, καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες • Οκτώ πυροσβέστες στο νοσοκομείο. • Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τρίτο 24ωρο στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τη Μελία τα ξημερώματα του Σαββάτου, έκαψε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο νοτιοδυτικά κι ανατολικά.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, κάηκαν εννέα σπίτια και μία εκκλησία.

Tα δυσκολότερα μέτωπα παρουσιάζονται στη Νίψα, το Δωρικό στην περιοχή και μεταξύ Αμφιτρίτης και Μαΐστρου. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φλόγες σε Απαλό, Μαΐστρο και Άβαντα.

Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι σε πολλά σημεία της περιοχής δεν λειτουργούν οι κρουνοί, με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά οχήματα να πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να ανεφοδιαστούν με νερό.

►Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης διακόπτεται κατά διαστήματα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Η εβδομάδα ξεκινά με ανησυχητικές προβλέψεις και την Πυροσβεστική να τίθεται σε επιφυλακή σε τουλάχιστον πέντε περιφέρειες, ενώ επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος έχει σημάνει συναγερμός στο προσωπικό για την Περιφέρεια Αττικής και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here