Οι πληρωμές αναμένονται εντός του Μαρτίου, δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης

Από 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass, γνωστό και ως κάρτα αγορών, ενώ από το τέλος του μήνα αναμένονται οι πρώτες πληρωμές.

Οι αιτήσεις για την κάρτα αγορών «θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και με την ολοκλήρωση θα λάβουν τα χρήματα εντός του Μαρτίου. Η διαδικασία ξεκινά 1η Φεβρουαρίου» δήλωσε στο Action24 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Το Market Pass μπορεί να δαπανηθεί για αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και λαϊκές αγορές, στο βαθμό που οι πωλητές χρησιμοποιούν POS.

Τι καλύπτει η ενίσχυση

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λαμβάνονται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here