Απαραίτητο το κινητό τηλέφωνο και για κατάθεση σε ΙΒΑΝ

market-pass5

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα Market Pass καθώς μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης, οι συμμετοχές έσπασαν το «φράγμα» και του 1 εκατομμυρίου αιτήσεων.

Προσοχή χρειάζεται πάντως στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι θα μεταβούν σε ΚΕΠ. Στις περισσότερες περιοχές η διαδικασία αυτή μπορεί πλέον να γίνει, κατόπιν επίσκεψης ή ραντεβού, και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Για την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα, ΑΦΜ αλλά και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Αυτό ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που ζητήσουν κατάθεση σε ΙΒΑΝ αντί για την άυλη κάρτα. Όπως ενημερώνουν τα κατά τόπους ΚΕΠ το email είναι προαιρετικό και δεν απαιτείται για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Ωστόσο είναι απαραίτητο να δηλωθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να υπάρξει αυτοματοποιημένη ενημέρωση για την έγκριση και πίστωση της επιδότησης.

Στις περιπτώσεις αυτές, αν τυχόν ο δικαιούχος δεν έχει δικό του ενεργό αριθμό κινητού τηλεφώνου, μπορεί να δηλώσει και ετέρου προσώπου, αρκεί όμως να μην έχει δηλωθεί ξανά ο ίδιος αριθμός για άλλον δικαιούχο Market Pass.

Με άλλα λόγια, αν ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου έχει δηλωθεί ήδη σε αίτηση δικαιούχου Market Pass, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση για άλλον δικαιούχο. Κάθε τηλεφωνικός αριθμός πρέπει να αντιστοιχεί σε ένα μόνο επίδομα, ώστε να γνωρίζει ο δικαιούχος την πορεία της αιτήσεώς του. Για επίδομα άλλου δικαιούχου απαιτείται άλλος αριθμός.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here