Με πλακάτ, μάσκες και το σύνθημα “όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό” πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία υγειονομικών του Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο Κοζάνης στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ο Δ. Ντέντης εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο “Μαμάτσειο”, επεσήμανε τους λόγους της σημερινής διαμαρτυρίας, με κυριότερα αυτά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τον διαχωρισμό των εργαζομένων, καθώς επίσης και την επίδειξη του πιστοποιητικού του εμβολιασμού. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν πως είναι υπέρ του εμβολίου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, ακόμα έχουν κηρύξει απεργία από την κατάθεση του πιστοποιητικού του εμβολιασμού και με το σύνθημα “δεν περισσεύει κανείς” στηρίζουν όσους εργαζόμενους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να μην βγουν σε αναστολή.
Μάλιστα ο γιατρός του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Γιάννης Πατέρας, μιλώντας για τους λόγους διαμαρτυρίας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαι υπέρ της δικαιοσύνης και της αυτοδιάθεσης του ανθρώπου… υπάρχουν έννομα και δίκαια μέσα τα οποία η Δημοκρατίας μας, αν δεν αλλάξαμε πολίτευμα, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε”. Ακόμα σε ερώτηση για το αν τελικά βοηθάει το εμβόλιο ή όχι, ο κ Πατέρας απάντησε πως: “δεν υπάρχουν αποδείξεις για τίποτα, αλλά ενδείξεις και η ιατρική ιστορία θα το δείξει”, ενώ άλλη υγειονομική υπάλληλος, ανέφερε πως είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της αυτοδιάθεσης και ότι θα πρέπει να επιλέξει κανείς μόνος του τι θα γίνει στο σώμα του. Τέλος η απάντηση της κας Τσαλουκίδη σε όσους υγειονομικούς εμβολιάστηκαν ήταν, “δεν τους υποχρέωσε κανένας είναι ατομική ευθύνη αλλά δεν δέχτηκαν καταναγκασμό…”


Μετά το πέρας της έκτακτης συνέλευσης στο Γ.Ν. “Μαμάτσειο” οι αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Κοζάνης εκφράζοντας τα αιτήματά τους.

kozanimedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here