Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής εκδήλωσης στο Άργος Ορεστικό που αφορούσε τη δράση (5-1) κατά της σεξ??υαλικής κακοποίησης παιδιών, με κεντρική εισηγήτρια την Έλενα Ράπτη, η βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπατσόγλου, η Αντιδήμαρχος Αφροδίτη Μπελονάκη κ.α έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην τοπική κοινωνία!

Η κα Ράπτη κατά την εισήγηση της, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΣΕΝΤΡΑ, επεσήμανε, πως τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποιήσεις παιδιών, είναι περισσότερα σε επαρχιακές περιοχές της χώρας μας, από ότι σε μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό, όπως εξήγησε,  οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια σιωπή που τα καλύπτει, δεν τολμούν από τη μία τα παιδιά να μιλήσουν γιατί φοβούνται και από την άλλη ο κοινωνικός περίγυρος δεν τολμά να το καταγγείλει  για να μη στιγματίσει το παιδί, σε αντίθεση με τα αστικά κέντρα όπου τα παιδιά και είναι ενημερωμένα καλύτερα αλλά μιλούν και με μεγαλύτερη ευκολία.

Οπότε, όπως επεσήμανε και στενός συνεργάτης της κας Ράπτη, στη ΣΕΝΤΡΑ, δεν είναι, δυστυχώς, καθόλου απίθανο, ακόμα και σε περιοχή του νομού Καστριάς, να συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, κάποιο παιδί να κακομεταχειρίζεται σεξουαλικά και η σιωπή, να το σκεπάζει!

Έτσι όλοι μαζί, αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης φωτογραφήθηκαν με το Dvd «Το μυστικό της Νίκης» που αφορά στην ενημέρωση των παιδιών για το  «κακό άγγιγμα» στην περιοχή του εσωρούχου τους! Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία του Νομού Καστοριάς, ώστε αν τυχών συμβαίνει κάτι, να σταματήσει άμεσα αφού πρώτα βρουν τη δύναμη να μιλήσουν για το περιστατικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here