Προσπάθεια καταβάλλουν οι αστυνομικές Αρχές της Νορβηγίας σε συνεργασία με Ολλανδούς ερευνητές προκειμένου να εντοπίσουν συνεργάτη του WikiLeaks, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο 47χρονος Άριεν Κάμπχους, συνεργάτης του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εθεάθη για τελευταία φορά στις 20 Αυγούστου, όταν έφυγε από το ξενοδοχείο του στην πόλη Μπόντο της βόρειας Νορβηγίας. Δύο Ολλανδοί επιθεωρητές έχουν φτάσει στη νορβηγική πόλη για να ενισχύσουν τους Νορβηγούς συναδέλφους τους.

Η υπόθεση αυτή έδωσε αφορμή να κυκλοφορήσουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας, ενώ η Αστυνομία επανέλαβε σήμερα ότι διατηρεί “ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα”.

“Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι ο αγνοούμενος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας αλλά δεν έχουμε καμία πληροφορία για αυτόν (…) αφότου έφυγε από το ξενοδοχείο”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στις 2 Σεπτεμβρίου ο ιστότοπος WikiLeaks έκανε λόγο σε ένα μήνυμα στο Twitter για “παράξενη εξαφάνιση”. Με βάση τις φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, ο Άριεν Κάμπχους είναι ξανθός, με γένια και φοράει γυαλιά με λεπτό σκελετό. Σύμφωνα με το WikiLeaks, είχε βγάλει εισιτήριο για να αναχωρήσει αεροπορικώς από το Τροντχάιμ στις 22 Αυγούστου αλλά δεν επιβιβάστηκε ποτέ στην πτήση αυτή.

WikiLeaks

@wikileaks

.@JulianAssange associate and author of “Information Security for Journalists” @ArjenKamphuis has disappeared according to friends (@ncilla) and colleagues. Last seen in Bodø, #Norway, 11 days ago on August 20.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here