Επείγουσα επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας απέστειλε αργά σήμερα το βράδυ ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσιδης, ζητώντας να γίνει διόρθωση στην απόφαση ου εκδόθηκε για την καραντίνα από «Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας» σε «οικισμό Μεσοποταμίας της ΔΕ Μεσοποταμίας».

Μιλώντας στο Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6, σημείωσε ότι θεωρεί πως είναι δύσκολο να αναιρεθεί η απόφαση, γίνεται όμως κάθε δυνατή προσπάθεια.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Σπύρος Κουτάβας (vetonews.gr), ο Δήμαρχος Καστοριάς στην επιστολή του σημειώνει ότι δεν υπήρξε καμία αντίστοιχη συνεννόηση η αίτημα του Δήμου για καραντίνα σε ολόκληρη την δημοτική Ενότητα πάρα μόνο τον Οικισμό. Να σημειώσουμε ότι η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει εκτός της κωμόπολης της Μεσοποταμίας, τις κοινότητες Κολοκυνθούς, Καλοχωρίου, Οινόης, Πτεριάς και Αγ. Κυριακής.

Ο δήμαρχος στην επιστολή του σημειώνει ότι οι πέντε οικισμοί δημιουργούν μια νέα κατάσταση από αυτή που αρχικά είχε συζητηθεί εγγράφως και είχε συμφωνηθεί από πλευράς του Δήμου Καστοριάς με την Πολιτική ΠροστασίαЭ.

Να σημειώσουμε ότι η Μεσοποταμία έχει περί τους 3,500 κατοίκους,  ενώ τα χωριά που φαίνεται να προστίθενται στην απόφαση έχουν περί τους 2.000 κατοίκους.

Στο δήμο Καστοριάς υπάρχει έκπληξη, εκνευρισμός και ταυτόχρονα απογοήτευση από την εξέλιξη και ελπίζουν ότι μπορεί να πρόκειται για λάθος διατύπωσης.

Η επιστολή που στάλθηκε στον υφ. Νίκο Χαρδαλιά:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ    Καστοριά, 31-3-2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αριθμ.Πρωτ.:

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ:

Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου

ΚΟΙΝ:

  1. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

κ. Νίκο Χαρδαλιά

  1. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

κ. Γεώργιο Κασαπίδη

 

ΘΕΜΑ: «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στην Κοινότητα Μεσοποταμίας, Δήμου

Καστοριάς»

ΣΧΕΤ.:

  1. Απόφαση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

Αρ.Πρωτ.: 8920/31-3-2020

  1. Απόφαση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

Αρ.Πρωτ.: 8921/31-3-2020

  1. Έγγραφο Δήμου Καστοριάς, Αρ.Πρωτ.: 9624/31-3-2020

Με την ανακοίνωση της σημερινής Απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, (Σχετικό 1) διαπιστώνεται ότι στη συγκεκριμένη Απόφαση αναγράφεται, προφανώς εκ παραδρομής, «Την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμιάς του Δήμου Καστοριάς», αντί του ορθού: «Οικισμού Μεσοποταμίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμιάς του Δήμου Καστοριάς».

Παρακαλούμε για τη διόρθωση και την άμεση αποστολή Ορθής Επανάληψης της Απόφασης, διότι ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας συμπεριλαμβάνει άλλους 5 οικισμούς και επιπλέον 2.000 κατοίκους και ως εκ τούτου γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, με εντελώς διαφορετικές παραμέτρους, κάτι που δεν υπάρχει σε καμία δική μας εισήγηση ή στο σχετικό μας έγγραφο (Σχετικό 3).

Γιάννης Κορεντσίδης  

Δήμαρχος Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here