Ώριμο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα διαπιστώθηκε κατά τις επαφές που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αυστραλία. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση το ενδιαφέρον αφορούσε επενδύσεις υπερπολυτελών, σύνθετων τουριστικών συγκροτημάτων και άλλες τουριστικές δραστηριότητες, καθώς και τους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των ναυπηγείων.

Οι Ελληνο-αυστραλοί επιχειρηματίες ζήτησαν και έλαβαν διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των επενδύσεων και τις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα πραγματικά φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και τα στελέχη του Enterprise Greece αξίζει να αναφερθεί αυτή με τον Paul Afkos, ομογενή από την Καστοριά, επιχειρηματία στον χώρο της εξόρυξης μεταλλευμάτων http://afkos.com.au/, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας επένδυση στην Ελλάδα, συγκεκριμένα έχει κατασκευάσει το πολυτελές ξενοδοχείο Afkos Grammos Luxury Collection Boutique Hotel, του οποίου είναι ιδιοκτήτης και δήλωσε ενδιαφέρον να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα και σε άλλους τομείς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Τζον Ρόθγουελ, πρόεδρο της Austal Ships, μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ναυπήγησης εμπορικών πλοίων παγκοσμίως με έδρα την Δυτική Αυστραλία, καθώς και με υψηλόβαθμούς εκπροσώπους του ενεργειακού κολοσσού Woodside Petroleum Limited, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αυστραλία και έχει έδρα το Περθ.

Η Woodside ενδιαφέρεται για την εξόρυξη/εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης, ενώ, ως γνωστόν, κατά το παρελθόν είχε ενδιαφερθεί και για το κοίτασμα Λεβιάθαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here