Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς, Παναγιώτης Βακόπουλος, υποψήφιος με το συνδυασμό του Πάνου Κεπαπτσόγλου, στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέστρεψα στο Άργος Ορεστικό, αφού πρώτα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Γονείς μου είναι ο Γιώργος Βακόπουλος, συνταξιούχος υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς και η Ευθαλία [Θάλεια] Βακοπούλου, συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Φοίτησα στο τέταρτο Δημοτικό Σχολείο, το πρώτο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο Άργους Ορεστικού, πριν εισαχθώ στη Νομική Σχολή.

Υπήρξα μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Άργους Ορεστικού από τα οκτώ μου και για δεκαεπτά συνεχόμενα έτη.

Είμαι εν ενεργεία αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κάστοριάς, του οποίου τέλεσα και Γενικός Γραμματέας.

Διατηρώ προσωπικό δικηγορικό γραφείο στην Καστοριά, αλλά συνεργάζομαι ενεργά και με το δικηγορικό γραφείο του πεθερού μου, Μενέλαου Τζέλη, όπου εργάζεται και η σύζυγός μου, Μαρία, επίσης δικηγόρος [www.mtzlegal.gr]. Ασκώ ενεργά δικαστηριακή αλλά και συμβουλευτική δικηγορία, εστιάζοντας στους τομείς του αστικού, εμπορικού και εργατικού δικαίου, παρέχοντας, σε σταθερή βάση, νομική συμβουλή σε μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων, με δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, καθώς και σε ενώσεις υπαλλήλων στα Σώματα Ασφαλείας [Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς] και στις Ένοπλες Δυνάμεις [Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Καστοριάς]. Εκπροσωπώ ιδιώτες σε ευρύ φάσμα της νομικής πρακτικής.

Το έτος 2008, συνετέλεσα, ως ιδρυτικό μέλος, στη γέννηση του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, ενός από τους σημαντικότερους και πιο δραστήριους επιστημονικούς φορείς της Χώρας. Ο Οργανισμός είναι Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ο.Η.Ε. (UN Academic Impact) και κατέχει Ειδική Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. (ECOSOC – UN), μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για την Ευθύνη Προστασίας (ICRtoP). Αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Παιδιών.

Στον ελεύθερό μου χρόνο είμαι μανιώδης αναγνώστης, συνήθεια που φέρω  από παιδί, ενώ, συνάμα, συνηθίζω εξορμήσεις στη φύση και δυναμικά σπορ, με ιδιαίτερη αδυναμία στα σπορ ποταμού.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει εξελιχθεί σε τομέα σύνθετο και περίπλοκο, με πλήθος διαδικασιών και δαιδαλώδες νομικό καθεστώς. Πάντα απαιτούσε ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις. Θεωρώ πως οι γνώσεις και οι δεξιότητές μου θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στο Δήμο Άργους Ορεστικού και υπόσχομαι να τις θέσω στην υπηρεσία του τόπου, στον οποίο οφείλω μέχρι σήμερα τα πάντα.

Με τιμή,
Παναγιώτης Γ. Βακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here