Για την απαγόρευση εξαγωγής γουνοποιητικών προϊόντων στη Ρωσία λόγω του πολέμου μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο βουλευτής Καστοριάς ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Όπως άλλωστε σημειώνει ο ίδιος: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας διοργάνωσε σύσκεψη για την τραγική μοίρα της γουνοποιΐας.Μετά τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των φορέων, δόθηκε ο λόγος πρώτα σε μένα ως κυβερνητικού Βουλευτή Καστοριάς.Ανέλυσα και κατέληξα πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απαγόρευση εξαγωγών ειδών πολυτελείας στην Ρωσία, συνιστά Διοικητική Πράξη που δημιουργεί αυτόματα Δίκαιο αποζημίωσης των πληττομένων. Ο δικός μας ρόλος αποβλέπει στην δρομολόγηση της άμεσης αποζημίωσης ως πολιτικής απόφασης. Γιατί η αυτονόητη δικαίωση κάθε προσφεύγοντος στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια απαιτεί χρόνο για τον οποίο δεν υπάρχουν περιθώρια οικονομικών αντοχών. Με αυτήν την θέση μου συντάχθηκαν όλοι οι ομιλήσαντες στη συνέχεια και έτσι συμπερασματικά αποφασίσθηκε:
α)ο κλάδος της γούνας δια της Ομοσπονδίας να συντάξει και οριοθετήσει άμεσα σε υπόμνημα τις στοχεύσεις όπως ομόφωνα εκφράσθηκαν και
β)η κυβέρνηση με την διαμεσολάβηση του παρισταμένου Υφυπουργού να συγκαλέσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό την λήψη των επιβαλλομένων μέτρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here