Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη το τμήμα Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή του καθέτου άξονα της Εγνατίας Σιάτιστα Κρυσταλοπηγή σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ισόπεδο κόμβο Κρυσταλλοπηγής.

Ο Αυτοκινητόδρομος Α29 (Κάθετος Άξονας 45 της Εγνατίας Οδού) το μεγαλύτερο οδικό έργο της Δυτικής Μακεδονίας και το τελευταίο έργο στον άξονα που ξεκινά από την Σιάτιστα και μέσω Καστοριάς, αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα VIII. Πρόκειται για ένα μεγάλο οδικό, αναπτυξιακό έργο, τόσο για την περιοχή μας όσο και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και η ολοκλήρωση του οδηγεί στην σύνδεση της Ελλάδος με το νότιο τμήμα της Αλβανίας.

Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας προς την Κρυσταλλοπηγή μήκους 20,3 χιλιομέτρων είναι ένα έργο το οποίο ξεκίνησε το 2012, στοίχησε περίπου 139 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει δύο σήραγγες, δύο ανισόπεδους κόμβους.

Το συγκεκριμένο έργο θα προσδώσει μια άλλη διάσταση και προοπτική στην περιοχή μας και γενικά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, καθώς με τις κατάλληλες υποδομές που έχουν δρομολογηθεί όπως η σύνδεση του σιδηροδρόμου με την Εγνατία, αλλά και η αναβάθμιση του αεροδρομίου Αριστοτέλης σε διεθνές αεροδρόμιο, δίνονται πλέον όλες εκείνες οι δυνατότητες μέσα από αυτό το πλέγμα των υποδομών η Καστοριά και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να βγουν από την κρίση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια άλλη παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία ένα πολύ σημαντικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας. Η τελετή των εγκαινίων από τον Υπουργό κ. Σπίρτζη, αποδεικνύει ότι δε μένουμε στα λόγια αλλά προχωράμε σε πράξεις. Εύχομαι πάντα τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνονται έργα», τόνισε στις δηλώσεις της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Tελιγιορίδου.

Image may contain: 4 people, people standing and outdoor

Image may contain: 4 people, people standing and outdoor

Image may contain: 4 people, people standing, sky and outdoor

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing, mountain and outdoor

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and outdoor

Image may contain: 8 people, people smiling, beard and outdoor

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here