Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό.

Την ολοκλήρωση της διάνοιξης του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη και του δεύτερου μετροπόντικα “Φρίξου”, της γραμμής Καλαμαριάς, στο σταθμό 25ης Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Ολοκληρώθηκε το 100% των σηράγγων, κατασκευάστηκε το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος, προσθέτοντας ότι “η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά – λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων – του πιο χρονοβόρου και του πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων».

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη και του δεύτερου Μετροπόντικα της γραμμής Καλαμαριάς, του Φρίξου, στο σταθμό 25ης Μαρτίου. Ενώθηκαν οι σήραγγες της επέκτασης της Καλαμαριάς και της βασικής γραμμής.

Gepostet von Γιάννης Α. Μυλόπουλος am Dienstag, 31. Juli 2018

Απομακρύνθηκε άλλη μία εργοταξιακή κατάληψη

Υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς, ο κ. Μυλόπουλος, σημείωσε ότι από σήμερα κιόλας ξεκίνησε η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνίων Γρηγορίου.

Η Αττικό Μετρό στις πυρκαγιές της Ανατολική Αττικής

«Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των υπόγειων σηράγγων στο Μετρό Θεσσαλονίκης συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική», σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, προσθέτοντας, ότι:

«Η εταιρεία σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς τα θύματα των πυρκαγιών, έχει συμβάλει από την πρώτη στιγμή, με 32 μηχανικούς, στη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές που εκτελεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Πηγή: gazzetta.gr amna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here