Την ώρα που στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και στη διοίκηση του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) υπάρχει απόφαση πως τα Κέντρα Συμβουλευτικής Γυναικών είναι Ανεξάρτητοι φορείς και δεν επιτρέπεται οι εργαζόμενοι σε αυτά να παίρνουν μέρος ούτε ως εισηγητές για επιστημονική ενημέρωση σε κομματικές εκδηλώσεις, με έκπληξη διαβάζουμε στα τοπικά ΜΜΕ πως το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στους δημόσιους χώρους & βασικές τεχνικές αυτοάμυνας με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καστοριάς  κ. Τζηκαλάγια Ζήση. Σε σχετική μάλιστα πρόσκληση που απέστειλε ο ίδιος ο βουλευτής καταλήγει: «Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καστοριάς  Ζήσης Τζηκαλάγιας.»

Να μας απαντήσει άμεσα η υφυπουργός κ. Συρεγγέλα από πότε επιτρέπει σε βουλευτές της ΝΔ να χρησιμοποιούν για προσωπική κομματική προβολή, Ανεξάρτητες Δομές που δεν μετέχουν σε κομματικές εκδηλώσεις, όπως το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, που αποτελεί έναν χώρο υποστήριξης και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας. Επιτρέπει η υφυπουργός τη χρησιμοποίηση Ανεξάρτητων Δομών που ασχολούνται με τόσο ευαίσθητα θέματα από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος;

Ο κ. Τζηκαλάγιας αντί να παρεμβαίνει στις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής καλά θα κάνει να βοηθήσει στην ανάπτυξή του, ώστε να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά που προσφέρει με επιστημονικά κριτήρια. Ας ασχοληθεί επίσης με την καταστροφή που επιφύλαξε η κυβέρνησή του στην Καστοριά. Ας ασχοληθεί ενδεικτικά με το τελευταίο παράδειγμα ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ που αφού πρώτα απαξιώθηκε, κατέληξε να δοθεί προίκα στη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ της οικογένειας Γεραπετρίτη.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here