Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η πολιορκηθείσα ουκρανική πόλη της Μαριούπολης έχει «απελευθερωθεί» και δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σε αντίθεση με την εκδοχή που δίνει το Κίεβο για τις εξελίξεις.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν είπε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ και κάλεσε τους μαχητές που βρίσκονται εκεί να καταθέσουν τα όπλα τους.

«Η ζωή των αιχμαλώτων πολέμου είναι εγγυημένη, η ιατρική περίθαλψη και η αντιμετώπισή τους γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας συμφώνησαν να συνεχιστεί ο συντονισμός μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δυο χωρών για την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Επιπλέον, συζήτησαν την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, μεταξύ άλλων στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών και του τουρισμού, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here